divendres, 31 de desembre del 2010

Com aparcar la bicicleta amb més seguretat i evitar possibles robatoris


Els ajuntaments de cada municipi fa temps que han instal·lat aparcaments-bici en diferents punts: casals, centres cívics, mercats, biblioteques, escoles i altres llocs públics, Animeu-vos a fer-los servir! Amb bicicleta guanyeu temps i estalvieu diners! A més és un exercici saludable que us ajuda a mantenir-vos en forma encara que sigui pedalant a poc a poc en pla de passeig.

Per a prevenir possibles robatoris us donem els següents consells:



  • Lligueu sempre la vostra bicicleta, encara que només sigui un moment. Utilitzeu cadenats resistents de tipus "U". No dubteu a invertir-hi diners, tot i que són més cars.


  • Al carrer, feu servir els aparcaments de barra horitzontal. Lligueu-hi el quadre de la bicicleta. Si la roda de davant és de tanca ràpida, l’hauríeu de lligar igual que el seient. O bé posar-hi tanques fixes.


  • En cas de robatori, cal guardar la factura de la compra de la bici. Aconsellem fer una foto del vehicle per poder presentar-la, juntament amb la factura de compra, a la policia a l’hora de fer la denúncia, i així poder recuperar-la.


  • Per a finalitzar aquest article, només volem destacar que, si la implantació dels aparcaments-bici tipus gàbia, el Bicibox, arriba ser una realitat en alguns llocs, aquests serveixin realment a la ciutadania per a resoldre el problema de com guardar la bicicleta de manera encara més segura i durant tota la nit. D’aquesta manera, molta més gent s’animaria a fer servir més aquest vehicle a diari. Els desplaçaments en bicicleta són actualment una gran alternativa amb la gran crisi econòmica que patim.

Marta Pombo Sallés
www.bicibaix.orghttp://bicibaix.blogspot.com/

1 comentari:

Anònim ha dit...

Excelente artículo aunque la verdad desearía haber leído.
"En Viladecans no ha desaparecido ni una bicicleta".
Estos buenos consejos de uso y el gasto del Ayuntamiento para evitar el hurto son los parches que se ponen, en lugar de la vacuna adecuada. una educación social que no se da ni se tiene, y menos pasividad con la delincuencia.

Porque al final, será mejor que nos encerremos los pocos honrados y dejemos a los demás fuera.