dimecres, 5 de gener del 2011

El cor Som i Serem


El Cor "Som i Serem" és un cor d’homes, que fou fundat l’any 1997 per un grup de excantaires de diferents formacions corals, tots amb el ferm desig de tornar a fer "un coro com els d’abans". Està registrat a l’Ajuntament i a la Generalitat, adherit a la Federació de Cors de Clavé i des de el seu inici té la seu al Casal d’Associacions.
Les condicions que al principi ens vàrem proposar i aprovar en el decurs d’aquests catorze anys les hem pogut anar assolint quasi totes menys una:
assagem tots els dilluns feiners de l’any, menys els mesos de juliol i agost
tenim un grup instrumental format per un acordió i dues guitarres
cantem les tradicionals Caramelles el diumenge següent de la Pasqua Florida
organitzem i participem en els concerts locals junt amb altres societats corals: "Concert Festa Major d’Hivern" "Concert de Primavera" i "Concert Santa Cecília" .
La proposta que encara ens manca assolir és la d’anar incorporant saba nova, cantaires joves, per així poder garantir la continuïtat del Cor. De moment no ens podem queixar, les noves incorporacions les hem fet amb "prejubilats i jubilats".
Cada any abans de cloure la temporada, a la segona quinzena de maig o la primera de juny, acostumem a fer la "Sortida Cultural Familiar" en la qual visitem diferents poblacions de les comarques catalanes. Enguany l’hem fet a la Catalunya Nord, a Pontellà, un poble del Rosselló francès. La majoria de les vegades hem aprofitat les sortides per establir lligams amb la coral local i fer-hi tots plegats un concert.
El fruit de tots aquests concerts i activitats són els intercanvis corals que mantenim amb totes les agrupacions que hem anat convidant o que elles ens han convidat a nosaltres. Aquesta activitat és molt enriquidora ja que ens permet conèixer altres corals amb diferents estils de cantar i establir uns llaços d’amistat amb elles i els seus cantaires.
Fóra molt llarg explicitar aquí tots els concerts i activitats que durant tots aquests anys hem anat fent, perquè la veritat en són molts i moltes, ben segur que pel cap baix portem una mitjana de vuit actuacions anuals.
Col·laborem molt activament en tots els actes que el Departament de Cultura de l’Ajuntament organitza. També ho fem en molts d’altres que les nostres entitats locals organitzen, sempre que hem pogut han comptat amb la nostra participació. Igualment participem en aquells que la Federació de Cors de Clavé, la Delegació Territorial o les Agrupacions Corals fan i en els quals tenen a bé convidar-nos.
Aprofitem l’avinentesa per a convidar a tots els qui els agradi cantar a que vinguin qualsevol dilluns de les 9 a 2/4 de 10 de la nit, ara al Centre Cultural Sant Joan, segur que hi trobareu vells amics o coneguts per fer petar la xerrada, us quedeu a escoltar l’assaig i sense cap compromís us decidiu. Apa! Animeu-vos, us esperem.
Actualment el Cor està format per trenta nou components, dels quals trenta-cinc som cantaires, més els tres del grup instrumental: el Constanci Barberà, el Toni Caimary i el Cipri Duque, i el nostre director en Francesc Ollé.
Amb la tècnica i el valuós ajut del grup instrumental, el gran mestratge i paciència del director i també, com no, amb les ganes que hi posem els cantaires han fet possible que, tots plegats, puguem gaudir cantant una mica de tot: "amb gran entusiasme i pel plaer de cantar".


Josep Sánchez Ferrer