dimecres, 30 de novembre del 2011

Des de Bagur, una idea per a Viladecans


Vaig ser a Begur durant el pont de Tots Sants i, rondant per allà, vaig veure una cosa que vaig pensar que podria servir per Viladecans. No és una novetat pròpia de Begur, sinó que també ho han fet en altres llocs. Però no se m’havia ocorregut que a Viladecans també es podria fer.
La cosa és que, a l’hotel on estàvem allotjats, i en alguns altres edificis de la població, s’han dedicat a repicar les parets per deixar veure les pedres amb què l’edifici corresponent va ser construït. I no és que siguin pedres especialment nobles, no. Són pedres molt diverses i desiguals, i a més hi ha algun totxo incrustat. La foto que us poso és de l’habitació de l’hotel. 
Doncs bé. A Viladecans tenim un lloc ideal per fer una cosa així. És a les dues parets que queden de la masia de Ca l’Escuder a l’angle nord-oest del jardí de la Torre Modolell, el jardí de l’Ajuntament. Són dues parets on es barregen els dos tipus de pedra típics de les construccions antigues de Viladecans, la pedra vermella i la llicorella o pissarra. També hi ha incrustat algun totxo. I també es veuen les pedres més treballades dels arcs i els llindars de portes i finestes. Quan es refaci i rehabiliti el jardí, cosa que esperem que sigui aviat, serà molt bona cosa repicar aquelles parets i fer que quedin ben a la vista, com a memòria del que era el Viladecans antic. És una cosa ben senzilla de fer, i seria un nou petit atractiu per a la ciutat.
Josep Lligadas Vendrell