divendres, 22 de juny del 2012

Al servei dels veïns



El mes de desembre de 2011 es va instal·lar una nova antena de telefonia mòbil al centre comercial Vilamarina, per tant, a prop d’habitatges i zones concorregudes per nens i nenes. Aquest fet va inquietar els veïns, que es van posar en contacte amb nosaltres.
A partir d’aquí des d’Esquerra ens vàrem posar a analitzar la problemàtica i vam detectar que a Viladecans no existeix un mapa d’antenes, de manera que es possibilita l’arbitrarietat en la instal·lació d’aquests artefactes.
Davant d’aquesta mancança i tenint en compte el risc existent per a la salut de la ciutadania, ens vam mobilitzar per tal de defensar els viladecanencs i viladecanenques de les possibles instal·lacions indiscriminades d’antenes. Tenint en compte que els veïns no obtenien una resposta satisfactòria de l’Ajuntament, vàrem presentar una proposta de resolució al Parlament de Catalunya, per tal que es realitzi un estudi sobre l’impacte de les antenes ubicades a la nostra ciutat. Posteriorment, tenint en compte el resultat de l’estudi, es retirarien aquelles antenes que puguin ser perjudicials per a la salut de tots nosaltres.
Aquesta iniciativa fou aprovada en seu parlamentària el passat mes de maig, garantint la tranquil·litat de viure en un entorn lliure de radiacions perjudicials per a la salut pública.
Així doncs, des d’ERC-Viladecans ens sentim satisfets per la feina feta, ja que hem ajudat a la ciutadania en un problema real que els feia patir.
Bàrbara Lligadas