dimarts, 26 de juny del 2012

Objectiu: Torre Modolell




Teresa Bubí, Josep Lligadas i Andreu Comellas
Tot un èxit, tenir oberta un parell de dies la porta principal de la Torre Modolell, amb el corraló que permet contemplar l’escala monumental i anar cap al jardí. I si a sobre hi ha el Mamut allà rebent les visites, doncs encara millor. Realment, l’exposició del Grup Tres Torres dels passats dies 9 i 10 reivindicant la rehabilitació de la Torre Modolell, un dels grans símbols de Viladecans, ha servit per fer adonar que aquest espai és, efectivament, un lloc esplèndid que és una pena que estigui sempre tancat. I la molta gent que ha passat per l’exposició, a més de disfrutar del lloc, ha pogut veure i comentar tota la història i tota la riquesa ciutadana que hi ha en aquest palau i el seu jardí, i lamentar l’estat de deixadesa en què entre tots hem permès que caigués.
I també ha estat tot un èxit l’acte que tingué lloc el dissabte dia 9 a la tarda, en què Teresa Bubí, Andreu Comellas, Jaume Lligadas i Vicky Herrero ens van barrejar amenament records personals i evocacions històriques amb la reivindicació d’un edifici que és de tots. I ho van fer, precisament, tenint com a fons les escales que del palau baixaven al jardí, un dels elements originàriament més valuosos de tot el conjunt i un dels més degradats actualment. Unes escales que cal recuperar i dignificar sens falta, perquè són patrimoni col·lectiu i no les podem perdre.
Per a qui no vagi poder visitar l’exposició, cal dir que estarà instal·lada, a partir del dia 5 de juliol, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso.
Josep Lligadas Vendrell