dimecres, 20 de juny del 2012

Viladecans acull la 5a Caminada Mundial contra la Fam


Viladecans va acollir el passat diumenge 3 de juny la 5a edició de la Caminada Mundial contra la Fam, una iniciativa solidària, de la companyia d’Unilever, que es realitza de forma simultània a diverses ciutats del planeta. D’aquesta manera, durant tot el dia hi va haver algú que va caminar contra la fam arreu del món. El projecte té dos objectius clars: conscienciar sobre el problema de la desnutrició que pateixen molts infants, i col·laborar a pal·liar-la. 
La iniciativa, impulsada per la companyia Unilever amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Col·legi Sant Gabriel de Viladecans té l’objectiu de col·laborar amb el Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides, va aconseguir aplegar més de 4.000 persones i una recaptació de 17.000 euros que ajudarà a alimentar 85.000 nens a Bangladesh ja que el Programa Mundial d’Aliments de Nacions Unides enviarà cinc racions de menjar per cada euro recollit. 
La marxa, d’uns 5 quilòmetres i apta per a totes les edats, va començar cap a les 10:30 del matí al Col·legi Sant Gabriel. Els més de 4.000 participants van fer un recorregut pel parc de la Marina i el parc de la Torre Roja passant per davant de les noves oficines centrals d’Unilever a Viladecans fins a tornar al punt d’inici, on els caminants van rebre un lot de productes Unilever com a agraïment per la seva participació a la marxa.
Entre els assistents, cal destacar la presència del pilot Isidre Esteve, que va donar el tret de sortida a la Caminada, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Carles Ruiz; el director del Col·legi, Vicenç Godayol; Jaime Aguilera, president d’Unilever Espanya, i la directora de comunicació de la companyia, Ana Palencia, qui agraeix l’esforç de tots els participants de la Caminada i especialment als viladecanencs que fa anys acullen la caminada: “És un orgull que per cinquè. any consecutiu Viladecans participi a la Caminada mostrant un any més el compromís de la ciutat en ajudar a eradicar la fam del món, un dels compromisos de la companyia en el seu Pla Unilever per una vida sostenible”.
 Iris Pérez Bonich