dimarts, 29 d’octubre del 2013

La nostra agricultura i el nostre comerç

En el darrer número de la nostra revista publicàvem un article en què l’autor  proposava que es promogués a Viladecans un “mercat de pagès” com el que es munta un dia a la setmana a diverses poblacions del nostre entorn, organitzat pel consorci que gestiona el Parc Agrari, en col·laboració amb ajuntaments i agricultors. Així podríem disfrutar més de la qualitat de les collites que es fan al costat de casa, i ajudaríem a dinamitzar una mica més l’economia local i comarcal. La plaça de la Vila o la plaça de davant de l’església, deia l’article, serien magnífiques ubicacions per a una iniciativa d’aquest tipus. 
Des de la redacció de la revista ens unim a aquesta proposta, i demanem a tots aquells que poden fer-la realitat, que s’hi posin. Ja ho hem dit més d’un cop, però el fet és que a Viladecans estem molt mancats de la vitalitat ciutadana necessària per tirar endavant actuacions d’aquest tipus. En el camp de l’agricultura, però també en el camp del comerç i altres de similars. Segurament que les causes estan en com s’ha constituït la nostra població, que ha crescut molt de pressa partint d’una estructura social molt feble, però el fet és que aquí costa molt promoure i consolidar iniciatives potents. Però precisament per això caldrà que tots plegats hi posem més esforç. I en el cas que estem parlant, dels sectors de l’agricultura i del comerç, caldrà refermar molt més el treball conjunt de l’administració municipal amb els pagesos i comerciants, perquè tot aquest teixit econòmic i social no se’ns esfilagarsi més i se’ns acabi desfent.
No sabem si l’Outlet que ara es posa en marxa ens portarà gaires beneficis a tots plegats. Però el que sí que sabem és que la nostra ciutat no tirarà endavant si no potenciem al màxim les riqueses d’agricultura i de comerç que tenim.