dissabte, 14 de juny del 2014

Associació de familiars de malalts d’Alzheimer de Gavà (F.A.GA.)

La F.A.GA. va ser creada el 1997. Treballa per oferir als més de 350 associats el suport que necesiten per fer front al desconcert, el desgast i la solitud que provoca la malaltia d’Alzheimer. La F.A.GA. és entitat de Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent.
En un principi es van iniciar diferents projectes per tal de millorar la comunicació entre malalts i familiars i fomentar la col·laboració entre les famílies afectades. Per tal de poder portar això a terme es van crear els “Grups de suport emocional per a familiars”, el “Programa d’assistència social domiciliària per a familiars i malalts d’Alzheimer” i els “Tallers de parla i llenguatge”, projectes tots que encara avui es duen a terme.
Des de F.A.GA. s’informa i s’assessora els familiars i interessats en els aspectes relacionats amb la malaltia.
Més endavant, però, els familiars de l’Associació van expressar la necessitat de disposar d’un espai on els malalts poguessin fer estimulació cognitiva, ja que aquest era un servei inexistent fins ara a la població. I es va crear el “Centre d’activitats terapèutiques i d’esbarjo de F.A.GA.”, actualment a la Rambla Joaquim Vayreda 68 de Gavà.
El Centre està format per un equip multidisciplinar que treballa amb l’objectiu de mantenir tot tipus de capacitats i activitats de la vida diària dels malalts de qualsevol demència. S’ha volgut crear un espai d’expressió per als malalts on, a més, puguin potenciar les seves habilitats funcionals i relacionals.
Contacte: 936628606
centreactivitatsfaga@yahoo.es
http: /  / faga.entitats.gavaciutat.com
Twitter: @FFagava2
Facebook: Alzheimer Gavà FAGA