diumenge, 15 de febrer del 2015

Repensem Viladecans

 

Surts al carrer i tot està potes enlaire. Carrers que històricament se n’ha reivindicat la seva millora per fi s’arreglen. Parcs infantils que són revisats arreu del municipi. Museus que s’inauguren. Poliesportius que s’enllesteixen. I em pregunto... cal esperar al darrer mig any abans de les eleccions d’un mandat de quatre anys per a fer tot això? I també... això és l’únic que demanem a un Ajuntament, que ens arregli els esvorancs del carrer?

Gestionar una administració pública ha de ser molt més que això, perquè sinó, els nostres ajuntaments podrien prescindir dels polítics i convertir-se en una tecnocràcia. Malauradament, sembla que així és en alguns casos. Hi ha ajuntaments que en lloc de governs locals semblen empreses immobiliàries. Construir sembla el seu únic objectiu. 

Per a mi, en canvi, governar ha de ser un equilibri entre preparació i ideologia, entre capacitats i valors. Governar una ciutat vol dir tenir un model de ciutat, és a dir, proposar un model de ciutat. Però sempre escoltant la ciutadania i passant comptes amb ella. Cal ser transparent amb la gestió, que tot allò que administra l’ens públic sigui redactat amb llums i taquígrafs. Per això cal canviar les coses, per això cal que Viladecans no resti al marge de tot el que s’està movent arreu del país. 


Nosaltres volem entrar a l’Ajuntament amb tota la força que sigui possible per ajudar en aquest canvi, per evitar les especulacions amb el nostre territori municipal, per garantir que s’escolta a la gent, per construir un model de ciutat diferent, més diversa, més dinàmica, més viva. Però això no ho podrem fer sols, necessitem que ens ajudeu, necessitem que us feu escoltar. 

Per això us demanem que voteu el que voteu, ens ajudeu a repensar Viladecans. Que ens feu arribar com veieu la ciutat i quines propostes voleu que siguin tingudes en compte a través del nostre portal www.repensemviladecans.cat, o usant l’etiqueta #RepensemViladecans a les xarxes socials per fer-nos arribar idees o fer-nos notar allò que no està bé.  

Bàrbara Lligadas