dissabte, 9 de juny del 2007

Convivència entre cultures


A l’última edició de la Fira de Sant Isidre, dins la Mostra d’Entitats, a la parada de la Federació d’Associacions de Veïns de Viladecans es va convidar a compartir espai a Al-Nour, associació de magribins de la nostra ciutat, perquè mostressin una mica dels seus costums i cultura; entre altres coses, tothom qui volia podia tastar el bon te que havien preparat per obsequiar els visitants.
D’aquesta manera es volia demostrar la normalitat entre ciutadans de diversa cultura i fomentar la convivència, i l’experiència va ser molt positiva. Iniciatives com aquesta s’haurien de fomentar molt més per part de tots i especialment dels polítics, que penso que no estan fent prou a favor de la convivència entre diferents cultures.
El curs sobre multiculturalitat que actualment s’està fent a Viladecans crec que és una bona eina per desfer tòpics i estereotips tan arrelats en la nostra societat. Tenir més coneixement de totes les cultures ajuda a veure-les sota un altre prisma i per tant pot haver-hi una millor convivència entre tots, siguem d’on siguem.
Maria Comas