diumenge, 19 d’abril del 2009

Manca de sensibilitat en l'increment dels preus bàsics

El moviment veïnal, canalitzat per la CONFACV (Confederació de Federacions d’Associacions de Veïns de Catalunya) i per les diverses Federacions d’Associacions de Veïns locals, estan manifestant-se en contra de les excessives alces de preus per sobre de l’IPC dels serveis bàsics i tributs que ens afecten directament o indirectament a tots els ciutadans.
Serveixin com a exemple les següents dades:
Electricitat: S’ha apujat fins un 3,4%, després dels augments de l’any passat del 11%.
Aigua: El nou cànon aprovat per l’Agència Catalana de l’aigua, ha augmentat un 5,3%, al qual s’ha d’afegir la pujada de les tarifes de molts municipis de Catalunya. A l’àrea metropolitana la suma dels increments del rebut arriben a un 8%.
La brossa: un 7% a l’àrea metropolitana.
Transports públics: Rodalies i mitja distancia, 6 i 5%.
Transports públics metropolitans: una mitjana del 4,7%.
Peatges: els de la Generalitat un 4,6%, i els estatals un 4,4%.
Les taxes, tarifes i impostos pels Ajuntaments de Catalunya: una mitjana del 4,5%.
Aquestes dades demostren una absoluta manca de sensibilitat envers el ciutadà, tant per part de les Companyies com dels Ajuntaments.
El passat 10 de març, a moltes poblacions de Catalunya, es van convocar concentracions en protesta per aquests augments i demanant a les administracions publiques que prenguin part en el problema. Viladecans no podia restar al marge i també es va organitzar una concentració per tal que els ciutadans tinguessin l’oportunitat de significar els seus sentiments respecte a aquesta injusta iinsolidària situació.
Des de l’Associació de Veïns del Casc Antic volem transmetre la nostra voluntat de seguir col·laborant i treballant per la defensa dels interessos dels ciutadans i perquè aquestes circumstàncies tan injustes es puguin reconduir.
No volem desaprofitar aquesta oportunitat per recordar als ciutadans la conveniència de participar amb les diverses Associacions de Veïns de Viladecans i de no restar passivament davant aquestes situacions així com de la importància de comptar amb el seu suport, ja que aquesta es la principal raó de la nostra existència.
Associació de Veïns Casc Antic de Viladecans