diumenge, 6 de desembre del 2009

No ho entenc... (continuo)


En el darrer número del Punt de Trobada jo plantejava algunes coses que no entenc. Ara continuo.

6 No entenc l’hermetisme i la poca comunicació de l’equip de govern quan un ciutadà demana informació d’algun tema, com per exemple l’informe que la consultoria BCN Ecologia va fer sobre la mobilitat de Viladecans, on segons hem sabut es qüestiona l’ecobarri de les Oliveretes, i el vial de cornisa no és la solució a la mobilitat de la ciutat, com s’ha dit en alguna ocasió. En aquest sentit, hi ha fins i tot una resolució del síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que va demanar més transparència a l’ ajuntament de Viladecans en aquest sentit. Per què aquesta por a l’oposició ciutadana?

7 No entenc per què si en els municipis veïns el centre històric de la ciutat s’ha convertit en un punt de referència del comerç i la cultura, a Viladecans no és així, i l’equip de govern ha afavorit polítiques de no consolidació d’un centre històric de referència. La peatonalització del casc antic no ha servit per a aquest efecte, a diferència d’altres municipis veïns (per exemple Gavà, Castelldefels o Sant Boi). No entenc com és possible que l’equip de govern no fomenti un cas antic viu, de referència cultural i comercial, i deixi que aquesta zona de la ciutat a poc a poc vagi en decadència.

8 No entenc que es perpetuïn en el càrrec regidors, que curiosament criticaven els 23 anys del Pujol. No entenc que hi hagi regidors que després de dècades segueixin en actiu en primera línia de la política, i hagin fet d’aquesta la seva forma de viure. Amb això dificulten l’accés a les noves generacions a la política. Segurament l’empresa on treballaven abans de dedicar-se a la política ja no deu existir, i no saben on anar si deixen la política. Això fa que practiquin allò de “millor dins el partit sense raó, que fora amb raó”, i qualsevol crítica o oposició raonada cap a la seva política es converteix en una agressió per a ells o el partit. O com em va dir una vegada un regidor, tornar a la feina d’abans és molt dur... a veure si em puc jubilar fent política. Com va dir el president del Parlament de Catalunya fa pocs dies, cal que els partits fomentin una renovació interna, i deixin que noves generacions de polítics prenguin càrrecs polítics. Això és incompatible amb la perpetuïtat de càrrecs, com passa al nostre equip de govern.

9 A les eleccions municipals l’abstenció és altíssima, i en això hi tenen molta responsabilitat els nostres governants locals. No entenc per què no s’acosta la política a la ciutadania per a incentivar la participació. És que no interessa que la gent voti? És que no interessa el que es decideix als plens, i les decisions que es prenen? Per què la revista municipal no s’obre a la ciutadania? Per què no es permet que la gent hi participi? Per què no es fomenta que la gent vagi i escolti els plens? Per què no els retransmetem amb una pantalla gegant a la plaça de la Vila? No ho entenc. Si pensés malament (que no ho faig.....) diria que no interessa que la gent sàpiga ni voti.

10 No entenc per què no es planten més arbres que absorbeixin diòxid de carboni. Ara que s’ha evidenciat el que la Plataforma Salvem Oliveretes fa anys que denuncia, que el barri que allà s’ha planejat és del tot innecessari, seria qüestió de plantejar-se aquesta zona com un autèntic embornal de CO2, plantant arbres i convertir-lo en un autèntic parc forestal, perquè absorbís el diòxid de carboni que emet la ciutat. No entenc que s’hagi de convertir en una zona empastifada de ciment, quan podria ser una autèntic embornal de CO2. Jordi Mazon Bueso

1 comentari:

tothom-ningú ha dit...

Sr. Mazón :

Jo que no soc ningú, tampoc tinc respostes fermes a les seves incomprensions, però relacionant algunes dades i amb l'ajut de la saviesa popular, de tothom, li proposo per a la seva reflexió algunes certeses.

Basicament és que: "mentre hi hagin rucs, un o altre anirà a cavall". Vejam però, si concretem:

SABER, PARTICIPAR Qui mana li dirà: perquè donar a "coneixer les tresqueres" i preocupar-se, si n'hi prou "anant al darrera amb un flaviol sonant" ?

INCREMENT IRRACIONAL DE PISOS : Home! és ser "curt de gambals" no veure que "el negoci és el negoci", aquesta l'hauria d'entendre si és un bon català-net.

RENOVACIÓ-PERPETUACIÓ DE CÀRRECS : però sr. Mazón, què no sap què "no hi fan cap mal, terenyines al corral" ? faci en tot cas un rànquing i vejam qui és que "no fa cloc, ni piu, però viu" al voraviu.

DECADÈNCIA-REFERÈNCIA CASC ANTIC. Ep, vostè parla de Viladecans com si encara fos un poblet i ara ja és una ciutat...! L'alcalde li podria dir allo de: "pel camí de Barcelona qui no camina s'estalona". I no hi ha altra política

ABSTENCIÒ-ACOSTAR LA CIUTADANIA. Miri Sr. Mazòn : "mort bocabadat, en crida un altre al seu costat", i vigili què "es pot morir d'una cossa de conill". És clar home és clar, el que cal fomentar és només: "menja bé, caga fort i no temis a la mort".

ALCALDE, COTXE, XOFER - TAXI, BICICLETA, aquí sí, aquí té tota la raó Sr. Mazón i li hauria de dir al batlle i el seu tinent què: "per un clau es perd una ferradura, per una ferradura, un cavall, per un cavall, un cavaller", però amb delicadesa, perquè "el rector no es recorda de quan era escolà" i no li faria cas. Recordi: "parlar d'ovella i mossegar de llop", encara que d'això ja sé que en gasta.

OLIVERETES..., AAHHHHH..., OLIVERETES!!, per vostè, això d'Oliveretes és com allò de: "morir a Madrid" i aquí sí que no entenc perquè no l'entenen, ni entenc perquè no els entén i per tant no seré jo qui "possi palla a l'esquella". Com a metereòleg però, ja ho sap que : "sant Ramon tapat, aiguat segur" no sols fa referència a les plujes del 31 d'agost, sinò a la pròpia muntanya, ells no. Això sí que els hi hauria d'explicar bé, sense afluixar, perquè no hi haurà bassa de laminació que valgui,si no li fan cas amb el tema de l'aigua.

M'estàn bé la seves tabanades d'altres moments, "tant punxeu al bou que a la fi es mou".