diumenge, 21 d’octubre del 2012

Diada 2012: Viladecans hi era

 Convergència i la JNC de Viladecans en l’ofrena a Rafael de Casanovas



Un milió i mig de catalans ens vam manifestar pels carrers de Barcelona el passat Onze de Setembre. Havíem estat convocats per l’Assemblea Nacional Catalana, amb un lema ben clar: Catalunya, nou Estat d’Europa. 
No cal repassar els motius que van portar a persones de tot el país a aquest esdeveniment històric. El que està clar és que res no serà igual a partir d’ara: per primer cop els ciutadans han pres la paraula per demanar un nou futur per Catalunya; el President Artur Mas compareteix aquesta determinació, i ha iniciat el procès per fer-ho realitat; serà un camí difícil, però amb arguments democràtics i mitjans pacífics, res no és impossible.
Viladecans també hi era en aquesta manifestació. Molts viladecanencs van acudir a títol particular, no podem saber quants són, però feia goig veure la nostra estació de Rodalies plena d’estelades; d’altres vam preferir compartir l’experiència, amb l’autocar que vam organitzar conjuntament Convergència i Unió i Esquerra Republicana (un fet inèdit, que fa pensar que alguna cosa positiva s’està movent també en el món nacionalista). Fos com fos, era important que se sentís la veu d’una ciutat del Baix Llobregat, que alguns pensen que és diferent, però que té un cor que batega al mateix ritme que el de tot Catalunya.
A títol personal, era emocionant baixar el Passeig de Gràcia, lentament però amb convicció, al costat de companys de viatge de molts anys, i d’altres desconeguts però que mostraven tots el mateix somriure, el que ve de l’esperança en un futur diferent. 
No és el primer pas que donem els viladecanencs. El 10 de setembre, 300 persones es congregaven en un sopar organitzat per l’ANC, com a mostra de suport a la manifestació de l’endemà.
Abans, el passat mes de juny, l’Ajuntament de Viladecans va debatre l’adhesió de la nostra ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència. La moció la impulsava l’ANC de Viladecans, que presideix en Tomàs Caroz, i la va presentar el Grup Municipal de CiU. El Ple de l’Ajuntament la va rebutjar (només vam votar-hi a favor els regidors de Convergència; van votar en contra PSC, PP, ICV i un no adscrit; i es van abstenir EUiA i un no adscrit), però un centenar de persones concentrades al carrer Major donaven testimoni de que els viladecanencs també formem part de l’onada que està demanant un nou horitzó pel nostre país. 
Carles Lozano