dilluns, 3 de juny del 2013

Petits cors que fan grans accions

Tot va començar un dia de classe, en què els nens i nenes de 4t A de l’escola Marta Mata de Viladecans, acompanyats per la seva mestra, es van fer una sèrie de preguntes amb l’objectiu de realitzar un projecte solidari.
Què podrien fer ells mateixos per ajudar a la gent amb pocs recursos econòmics i que no poden comprar els aliments que necessiten?
Com podrien treballar per als animals en perill d’extinció?
Què podrien fer ells perquè la gent cuidi els boscos?
Què podrien fer ells mateixos perquè els nens que estan als hospitals estiguin contents?
Amb molta il·lusió es van posar en marxa i van començar a treballar els temes, buscant informació a Internet, a la premsa, preguntant a diferents persones i entitats... així van contactar amb Càritas.
Per respondre a la primera pregunta,  van participar  en una cursa solidària organitzada per l’escola i l’ONG Save the Children.  Després de la cursa van decidir jugar al Club Penguin, i  amb les monedes falses que van guanyar jugant a jocs,  les van donar a l’ONG Coins for Change, finalment la tercera acció va ser col·laborar amb Càritas. Van decidir fer una parada per vendre les seves joguines a un preu simbòlic, un euro, i els diners recaptats els donaren a un projecte de Càritas, que  proporciona berenar per als nens, d’una escola del municipi de Gavà.
La paradeta la van muntar els divendres de maig acompanyats per la seva mestra i per un professional  de Càritas. Tot va anar molt bé, els nens es van implicar molt  i feia goig veure les seves caretes d’emoció. Aquests nens  van fer un gran esforç i un gran acte de solidaritat al desprendre’s de les seves pròpies joguines en benefici d’altres. “Viure senzillament perquè altres, senzillament, puguin viure”.
Nazaret Párraga