dissabte, 1 de juny del 2013

La Mostra d’Entitats va endavant

En el context de la Fira de Sant Isidre, la Mostra d’Entitats sempre és una bona oportunitat per a les entitats per donar-se a conèixer mútuament i per oferir-se a la ciutat. Ho és en els dos dies que dura, però ho és sobretot en la seva preparació. Tot un procés que no es veu, però que a curt, mitjà i llarg termini dóna bons fruits. El contacte mutu entre les entitats facilita el coneixement i l’amistat entre els membres de les diverses associacions, estimula la creativitat, ajuda a compartir mitjans, eixampla la mirada i afavoreix la complementarietat i la mútua col·laboració.  Un tast d’això enguany ha estat la preparació de la gimcana que els joves van oferir a tots els nens i nenes dissabte a la tarda. Els monitors dels agrupaments i esplais de la ciutat van treballar conjuntament per idear i organitzar la gimcana,  i conduir els infants a través de les proves que havien preparat les entitats que hi van voler participar.  Aquest any, a més, el bon temps va acompanyar i la participació del públic va ser de les més altes que es recorden. 
Una experiència satisfactòria per a tothom, que deu gran part del seu èxit a la implicació i a l’excel·lent feina de molts tècnics i tècniques municipals que saben fer un servei discret i eficaç a les entitats i acompanyar-les perquè surti el millor d’elles mateixes. 
Vivim una crisi econòmica, política, social, devastadora. La Mostra d’Entitats és només un petit exemple del potencial dels homes i dones de Viladecans quan ens posem a treballar conjuntament amb un objectiu comú, i de la qualitat d’uns serveis públics que massa sovint són retallats i menystinguts. Tenim recursos personals i col·lectius que hem de fer aflorar i aprofitar al màxim. Perquè la participació ciutadana  en les associacions, gratuïta, creativa, al servei de la ciutat, és l’autèntica escola i base de la democràcia.