dimarts, 4 de juny del 2013

L’habitació de l’escriptor, de Gerard Bosch


Enguany el grup “Delit Teatre“ de l’Institut Torre Roja ens ha sorprès amb un nou repte, una obra inèdita, original i fresca. Tota la representació traspua esforç, voluntat i sinceritat per transmetre a l’auditori la història d’un professor reclòs per homicidi amb el sentiment que per a ell ja no hi ha vida, restant-li només una gran soledat. Tot un seguit de circumstàncies faran que el protagonista, “en Gerard”, surti d’aquell forat, metafòricament parlant. El jove professor començarà un nou camí amb optimisme, encara que allunyat de la llibertat s’aproparà a altres experiències fins aleshores desconegudes que d’alguna manera el faran lliure, potser més del que ho havia estat mai.
Explica la ressenya que al llarg de mesos l’obra s’ha anat escrivint i reescrivint, tots els actors hi han col·laborat aportant idees, suggeriments, fins a aprendre sobre el fet de l’escriptura teatral. No ha estat un camí fàcil però la recompensa ha fet que oblidessin totes les situacions difícils que varen anar desgranant fins aconseguir aquest final podríem dir que feliç.
L’obra ens porta a la reflexió del perquè ens acomodem a situacions que ens són fàcils perquè no requereixen sacrificis, i quedem presos dins d’una xarxa de la qual no podem o no volem sortir, oblidant metes i reptes que requereixen un esforç difícil de poder afrontar, intentar viure una normalitat fictícia mentint-nos a nosaltres mateixos.
L’obra és molt apropiada per al món juvenil  però també per a totes les persones que volen intentar viure amb dignitat, sense renunciar als principis sovint oblidats emmirallats per tota la voràgine que ens porta el moment, l’entorn, la vida en si mateixa, i ajuda a reflexionar fent una introspecció personal que de ben segur que a molts els afavorirà per assolir fites i reptes que potser veien a la llunyania.
El seu contingut no deixarà indiferent ningú, la senzillesa de la representació fa que s’aprofundeixi molt més amb la trama i el que ens vol transmetre.
Felicitats d’entrada a l’autor novell, animant-lo a seguir pel camí que ha començat, de ben segur no serà un sender fàcil. Trobarà pedregam, però li demanaria que no defallís, la nostre societat necessita persones treballadores amb talent per fer-nos gaudir i reflexionar amb les paraules ben trobades, utilitzades per finalitats com aquesta obra.
Donar les gracies també a totes les actrius i actors que ho han fet possible, a la direcció i a tots els que hi heu posat el vostre gra de sorra.
Montse Pastor Pujadó