dijous, 18 de juliol del 2013

Plataforma de professionals de l’àmbit social: “Nosaltres no callem”




El passat dijous 13 de juny va tenir lloc, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, la presentació de la Plataforma de Professionals de l’Àmbit Social “Nosaltres no callem”, amb l’assistència de diversos professionals de la Comarca del Baix Llobregat.
Es tracta d’una Plataforma sense ànim de lucre, de caràcter assembleari, no jerarquitzada, de lliure adhesió i d’àmbit territorial inscrit a la Comarca del Baix Llobregat.
Donada l’actual crisi econòmica i política que pateix Catalunya, la constant agressió cap a l’Estat Social per la via del desmantellament dels Serveis Socials Públics i valorant la situació d’emergència social que ens trobem en aquests moments, un grup de professionals considera adient recuperar l’adormida competència professional d’influir en les polítiques socials des del coneixement de la realitat social de les comunitats on intervenim i des del posicionament que dóna la utilització de la Xarxa de Serveis Socials Pública.
El Treball Social és una professió conscient de la situació del país i manifestem la voluntat de posar el nostre coneixement i perspectiva professional al servei de la comunitat per encetar, des de la participació i el diàleg, aquelles reformes precises en matèria de Serveis Socials Públics que garanteixin el benestar social de les nostres comunitats.
L’objectiu fonamental de la Plataforma és adoptar un compromís amb la defensa de l’Estat Social i la defensa de la igualtat d’oportunitats, utilitzant el coneixement de la realitat social com a eina de transformació, sent actors i no espectadors.
Els objectius s’emmarquen al voltant de tres eixos d’actuació:
Les accions amb els professionals: dignificar i fer visible la professió del Treball Social i l’Educació Social.
Les accions amb la ciutadania: participar en la constitució d’un nou model social, integrant a la ciutadania, mitjançant l’exploració de nous canals de comunicació, i la seva utilització per denunciar l’actual situació social.
Les accions amb els i les representants polítics/polítiques: Influir en les polítiques socials, a través de propostes a les forces polítiques amb representació parlamentària, per a que puguin ser escoltades i tingudes en compte.
Tot aquell professional que vulgui contactar amb nosaltres, ho pot fer escrivint al següent email: 
nosaltresnocallem@gmail.com
José Antonio Pulgarín