divendres, 19 de juliol del 2013

Viladecans estació, parada obligatòria




A la nostra ciutat recuperem aquesta vella però actual reivindicació. 
Viladecans, amb 65.000 habitants, som la vintena ciutat de Catalunya però la que té menys freqüència d’aturada de trens de la zona del Delta.
Bona part del dia hem de patir que només s’aturi un tren cada mitja hora, una freqüència totalment insuficient per la nostra població que té una alta mobilitat obligada per raons laborals o d’estudi. 
El servei que rep Viladecans es troba allunyat del que disposen les poblacions veïnes de Gavà, Castelldefels i el Prat de Llobregat ja que en els dos primers casos s’aturen els trens que tenen origen o destinació a Sant Vicenç de Calders i, en el cas del Prat de Llobregat, ho fan els de la línia que comunica amb l’Aeroport. Per això aquests municipis compten amb el doble de servei que a Viladecans malgrat ser iguals o més petits en població que nosaltres. 
Recordem que a tocar de la nostra estació es troben el Parc de Negocis, el Centre Comercial Vilamarina, el polígon industrial del Centre i la zona de Ca n’Alemany on properament s’intal·laran activitats com el magatzem logístic de Desigual i el complex comercial de Neinver amb una clara voluntat de servei metropolità. L’activitat econòmica de tot aquest sector requereix, amb urgència, poder disposar d’un transport públic adequat sobretot tenint en compte que a partir del 29 de juliol es talla un dels dos accessos a l’autopista que originarà greus problemes de mobilitat. Així es va comprometre el Conseller de Territori, però encara estem esperant.
En diverses ocasions hem anat a reunir-nos amb responsables de la Generalitat i de Rodalies i sempre, amb arguments diferents, ens deien que no és possible. Entenem que potser en hora punta hi ha més dificultat per afegir una parada més, però en hores vall no ve de dos minuts. 
És per això que hem portat aquesta qüestió al Parlament, ha vingut la diputada Lorena Vicioso a la nostra estació a explicar-ho als mitjans i passat l’estiu es posarà a discussió en Comissió. 
També hem fet, com fa anys, fundes de targetes de transport amb aquesta reivindicació i hem iniciat una recollida de signatures.
Per tots aquests motius demanem que s’aturin els trens amb origen i destinació Sant Vicenç de Calders, per tenir almenys dos trens cada mitja hora, que Viladecans sigui una parada obligatòria com Gavà, perquè és de justícia i perquè aquesta mesura no suposa cap cost afegit, només que uns trens que ja passen per casa nostra, s’aturin.
Idoia Baixench