divendres, 16 de maig del 2014

Fira de Sant Isidre / Mostra d’Entitats

És una magnífica oportunitat, aquest cap de setmana del 17 i 18 de maig. La idea d’ajuntar la Fira de Sant Isidre, que va per l’edició 44, amb la Mostra d’Entitats, que va per la 13, va ser en el seu moment una bona iniciativa, i està donant bons fruits.
La Fira de Sant Isidre, que va néixer com a festa pagesa que tenia com a punt de referència l’exposició de paneres i de maquinària agrícola, ara amb la Mostra d’Entitats al costat esdevé un lloc de trobada ciutadà que serveix per promoure el contacte entre les associacions, fer activitats plegats, i crear un espai de trobada i de festa en aquests dies de primavera que tant conviden a sortir de casa (llevat que plogui!).
És cert que, actualment, el món de la pagesia està a mig gas, sobretot pel que fa a la seva presència pública: els nostres pagesos estan més centrats a cuidar els seus canals de distribució fora de la ciutat –cosa d’altra banda perfectament comprensible– que no pas a fer-se conèixer a Viladecans, com es pot veure en les dificultats que té tirar endavant el mercat pagès tants cops proposat. I també és cert que per a una part de les entitats el fet d’estar a la mostra els comporta a vegades un esforç suplementari que no consideren que els compensi.
Però tot i així, i vista la cosa en conjunt, cal dir que té un valor notable disposar cada any d’aquest espai de trobada per a tothom, i més si, com certament està passant, les entitats, amb el bon suport dels tècnics i tècniques municipals, s’animen a promoure activitats conjuntes que estimulin i cohesionin. Sí, valdrà la pena l’esforç per trobar-nos junts aquest cap de setmana de la Fira i la Mostra.