diumenge, 2 de novembre del 2014

Consulta del 9-N: imatges per a la història de Viladecans

La consulta del 9 de novembre marca una fita en la història de Catalunya, que ha estat cridada a decidir el seu futur a les urnes. La celebració de la votació està trobant múltiples dificultats per part del Govern espanyol que no reconeix el dret de decidir del poble català.
En el moment d’escriure aquestes ratlles no sabem quin serà el desenllaç d’aquest procés (és una llàstima que no puguem tenir la certesa que farem una cosa tan senzilla i democràtica com votar), però sí que estic convençut de que estem vivint moments històrics, que recordarem i explicarem als nostres fills.
I també els explicarem que Viladecans va participar d’aquests esdeveniments, que cada crida a la mobilització va tenir la resposta de milers de viladecanencs que es van desplaçar, concentrar i implicar en el projecte de l’assoliment d’un Estat propi per Catalunya.
Recopilem algunes imatges com a petita crónica dels fets viscuts a Viladecans aquest setembre de 2014:
Carles Lozano
 11 de setembre: 170 viladecanencs es desplacen a Barcelona en autocar per participar en la “V”.
Molts altres hi van per diversos mitjans.

11 de setembre: ANC Viladecans i Òmnium Viladecans fan entrega al regidor Carles Lozano de les adhesions d’entitats viladecanenques al Dret a Decidir

11 de Setembre: també els Castellers de Viladecans participen en la “V” a la Gran Via 

11 de Setembre: L’alcalde Carles Ruiz fa un polèmic discurs en l’acte institucional de la Diada, parlant de divisió. El públic assistent respon amb crits d’”in-de-pen-dèn-ci-a”

19 de setembre: Convergència i Unió, Iniciativa EUiA i Esquerra Republicana presenten la moció de suport a la consulta del 9-N

25 de setembre: El Ple de l’Ajuntament de Viladecans rebutja la moció d’adhesió a la Consulta pel vot en contra de PSC, PP i PxC. La sala és plena de públic amb samarretes grogues

30 de setembre: Després que el Tribunal Constitucional suspèn la consulta, 700 viladecanencs es concenten a la Plaça de la Vila.


2 comentaris:

Laura ha dit...

Buenas, soy nueva en Viladecans. ¿Alguien sabe de autoescuelas en Viladecans para sacarse el carnet de coche? Que estén bien de precio.

Laura ha dit...

Alguien sabe como encontrar test de conducir gratis para practicar el teórico en Viladecans? O alguna autoescuela de la zona que tenga una buena plataforma de teoría. Gracias!