La mostra d’entitats de la Fira de Sant Isidre és un magnífic aparador de la vida comunitària de Viladecans, un accent que aporta valors significatius:
1. El valor de la diversitat. La mostra és una suma d’aquelles que multipliquen: diversitat de funcionament, de reivindicacions, d’inquietuds, d’ajuda mútua, de lleure i de solidaritat. D’infants, de joves, d’adults i de gent gran. D’homes i de dones. De tots els barris.
2. El valor de la participació democràtica. Amb tots els dèficits que vulgueu, les entitats esdevenen aprenentatge d’acció conjunta, d’assumir responsabilitats, de fer front a les dificultats, de conviure amb gent que no pensa ben bé com tu, però amb qui comparteixes objectius.
3. El valor de les potencialitats de les persones. A escola aprenem unes coses, però amb les entitats n’aprenem d’altres de ben útils i molta gent ha fet l’experiència de trobar la pròpia vocació arran d’allò que va tastar fent una activitat.
4. El valor del servei i de la solidaritat. Fer les coses per la voluntat de fer un servei als altres, sense cobrar. O fer una activitat solidària. Tant és. De la generositat i la gratuïtat en surt el millor de nosaltres mateixos.
La mostra, amb el suport d’uns quants bons professionals, posa en ebullició la creativitat de les entitats, crea un espai d’interrelació i fa visible tanta feina com fan les entitats. La cirereta del pastís és una activitat aparentment banal: el Repte de Sant Isidre, al darrere del qual hi ha molt de treball conjunt, bon humor, coneixement mutu i risc assumit entre tots. Molta feina que “passa” en només uns minuts. Segur que hi ha qui es pregunta si tant d’esforç ha valgut la pena. El que no passa, però, és la cohesió que s’ha anat teixint darrere, els vincles invisibles entre persones i entre entitats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada