dissabte, 15 d’octubre del 2022

Torna la Baronia de l’Eramprunyà

El Grup Tres Torres organitzem a Viladecans, el proper dissabte 12 de novembre, la XV Trobada dels Centres d’Estudis i d’Estudiosos de la Baronia de l’Eramprunyà. Tindrà lloc a la sala petita de l’Àtrium, i començarà a les 9:00 h. El tema d’enguany és «Conflictes socials i polítics al segle XX»

Viladecans presentarà tres treballs:

Lleves, refugiats, morts, empresonats i exiliats. El cost humà de la Guerra d’Espanya a Viladecans, a càrrec de Manuel Luengo Carrasco

Els papers del feixisme. El fons documental de la Falange de Viladecans, a càrrec d’Antònia Altamirano Cardosa, Xavier Calderé Bel i Manuel Luengo Carrasco.

Els primers moviments feministes a Viladecans, a càrrec de Laia Lligadas Martínez i Marta Llop Julià en representació del Grup Tres Torres.

Però això no és tot. A la Trobada es parlarà dels conflictes dels Xarmataires, de la variant de la carretera de Begues, del «Ferocísim» Milan Copic, dels barris de Castelldefels, de l’oposició a l’abocador al Garraf, de la transformació de Gavà els anys 60 i 70 i de la seva Unió de Cooperadors, del feminisme i el moviment veïnal a Sant Boi, dels fets de maig de 1937 a Sant Climent, de la lluita contra el projecte del macrocementiri comarcal i, també, dels moviments populars naturistes.

Esperem que aquesta activitat us engresqui i que gaudiu escoltant tot el que explicaran els ponents. L’acte és gratuït i está obert a tothom. Per a més informació: trestorresviladecans@telefonica.net. 

Vicenç Castelló Solina

Grup Tres Torres