dissabte, 15 d’octubre del 2022

15 d’octubre: Tornem a jugar en clàssic

Tothom coneix el Parxís. De fet, aquest joc el jugava molt amb la meva àvia quan era nen. Esclar que era una època en què els jocs actuals no es coneixien tant. Puc dir que els clàssics (Oca, Escacs, Conecta 4, Hundir la flota...) van ser l’al·licient per endinsar-me en el món dels jocs de taula moderns. Va ser un any que per Reis vaig demanar jocs de taula, només per “provar”, com aquell qui diu. A les meves mans van arribar el Warcraft i el Juego de Tronos. No vaig tenir cap dificultat en aprendre’ls. La motivació era forta... 

Va passar el temps, la ludoteca personal va anar augmentant i va créixer en mi la necessitat de compartir aquests jocs amb la gent a la qual li agradava la mateixa afició. Així va ser com va néixer El Dado Dorado, una entitat que el seu objectiu és promoure el món dels jocs de taula i de rol entre tots els usuaris que hi tinguin interès, des de nens fins a adults. Per aconseguir aquesta finalitat ens dediquem sobretot a organitzar partides de rol, ludoteques de jocs de taula i tornejos a diferents jocs. 

Tot i que en la nostra entitat, El Dado Dorado, juguem sobretot a jocs moderns, aquest any hem decidit apostar per un joc clàssic com és el Parxís. Així doncs, li dediquem un torneig, que se celebrarà el quinze d’octubre al Centre de Recursos per a Joves Can Xic de Viladecans, de 16:00 a 20:00. Els participants hauran de jugar una partida eliminatòria en taules de com a màxim quatre jugadors. El guanyador de cada taula en la fase eliminatòria passarà a la final. Qui guanyi aquesta final es proclamarà campió del torneig i podrà escollir quin dels dos premis endur-se d’entre els que portarem, mentre que l’altre se sortejarà entre la resta de participants. Durant tota la jornada hi haurà una ludoteca de jocs de taula perquè qualsevol usuari que vingui, sigui o no participant del torneig, pugui passar la tarda amb nosaltres. La ludoteca tindrà jocs per a nens i per a adults. Si voleu apuntar-vos-hi, envieu un mail a eldadodorado@gmail.com indicant nom i cognoms. 

Creiem que els jocs clàssics mereixen encara un espai en el nostre oci habitual. El mercat dels jocs moderns va creixent d’una manera exagerada, mentre que els clàssics han quedat (o fa la sensació) en un pla totalment secundari. Aquest torneig és una forma de dir “Ep, encara existeixo!”. No oblidem que els clàssics ens van tenir entretinguts durant hores en el passat als que ens agradava jugar a jocs de taula. Fem que cohesionin amb els moderns. 

Cristian Becerra Porrón

President d’El Dado Dorado