Per
això justament vaig aprofitar l’oportunitat d’afegir-me al grup d’espigoladors
que van ocupar-se d’aportar matèria prima al dinar d’aprofitament que es va
oferir a les entitats, el passat 10 de juny.
Una iniciativa ben
interessant. La Fundació Espigoladors treballa per a l’aprofitament alimentari, a través de
diversos projectes: espigolant, és a dir, recollint del camp tot allò que els
pagesos no han pogut recollir o comercialitzar per motius diversos;
sensibilitzant sobre la necessitat d’aprofitar i distribuir bé el menjar (un 40
% dels aliments produïts no arriba a taula!); distribuint el menjar espigolat
entre entitats socials; i cuinant
aliments en perfecte estat que de vegades menyspreem perquè no tenen un aspecte
prou fashion. N’han fet una marca: “Es-imperfect”, de molta qualitat i
el procés d’elaboració d’aquestes conserves ha permès dur a terme un projecte
d’inserció social i laboral per a persones amb dificultats per trobar feina.
Doncs bé, vaig tenir una
estrena com a espigoladora, d’autèntic luxe: espigolar cireres, al final de la
primavera. No calia ni ajupir-se ni enfilar-se. No ens van obligar a xiular
tota l’estona, o sigui que us puc dir que eren ben bones. En vam collir uns
dos-cents quilos, que esperem que hauran fet bon profit als comensals del dinar
d’entitats.
Amb tot els espigoladors
vam gaudir molt de l’estona, sobretot els dos més joves, en Pol i la Mar, que
transmetien un gran entusiasme i motivaven el grup.
Us recomano molt
l’experiència. Si us animeu, us podeu inscriure per a pròxims espigolaments aquí. A mi em servirà per comprovar d’on neixen les
bledes i les patates. Un coneixement fonamental si, com diu la cançó: “és evident que l’home ve de la patata...”
Mercè Solé
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada