diumenge, 11 de novembre del 2007

El Pla de Ponent

El passat 17 d’octubre es va fer una reunió convocada pel senyor José Luis Nicolás, tinent d’alcalde de Planificació Territorial, amb les entitats del sector de Ponent per exposar-nos el projecte d’aquest sector.
En realitat, segons el tècnic que donava les explicacions sobre aquestes obres, encara no estava del tot ben definida la seva realització. Més que res se’ns va informar dels diners que hi havia disponibles per a aquesta remodelació que es realitzarà en quatre anys, de manera que els veïns haurem de tenir paciència, ja que aquestes obres són unes millores per a aquest sector (almenys jo suposo que és així).
La quantitat total per a aquest projecte és de prop de 15 milions d’euros. Aquesta quantitat em fa pensar que el que es realitzarà en aquests barris serà de qualitat i de més comoditat per als veïns. Pel que vaig entendre del poc que ens van dir, es construirà un centre cívic amb un pressupost de 4 milions d’euros, també es va parlar d’una millora del col·legi Doctor Fleming i de la instal·lació d’ascensors als barris de la Hispanitat i Poblat Roca, una millora que és molt necessària per a aquests habitatges. Les ajudes per part de l’ajuntament per a les 71 comunitats de veïns que componen aquests dos barris són de 1.242.000 euros, que segons el tècnic va insinuar caldria millorar. De fet no se sap encara les ajudes que donarà la Generalitat, i els projectes i pressupostos per a la col·locació dels ascensors encara no estan acabats, de manera que no es pot donar una opinió definitiva respecte a aquests projecte.
Tampoc no es pot opinar sobre la remodelació que significa aquest Pla de Ponent, ja que el projecte encara no està ben definit. L’única cosa segura és que es faran 300 aparcaments. Això, en si, a mi no em preocupa, però en canvi el que sí que interessa saber és com quedarà la remodelació dels carrers. Si hem de fer cas dels rumors sobre com s’organitzarà el trànsit, cal dir que comportarà problemes, perquè desapareixerien molts aparcaments en superfície i hi haurà molts veïns que econòmicament no podran accedir als nous aparcaments que es construiran. Personalment crec que els responsables, si això és així, ja deuen haver pensat que es donaran aquestes circumstàncies i que caldrà trobar-hi alguna solució. I si no, caldrà buscar-la, que parlant la gent s’entén.
De fet, però, en no disposar del projecte no es pot opinar. Per això, el que dic en aquest escrit gairebé tot són suposicions.
Jaume Cullerés Rufat