dissabte, 15 de desembre del 2007

Els "xatarreros" de Viladecans

Una vegada més a l’ajuntament de Viladecans hi ha hermetisme amb el tema que ens preocupa a la població, el dret a decidir als plans urbanístics de la nostra ciutat.
És en aquesta zona, com a d’altres del voltant, que per part de l’ajuntament té la necessitat de silenciar amb el temps.
Fa temps que en aquesta zona van fer propaganda dient que per fi clausurarien els xatarreros, però no es així. Avui dia només ha tancat una empresa d’aquesta zona.
Podeu comprobar com a la Carretera de la Vila, com a la Carretera de Valencia, hi ha més d’una empresa establerta amb l’activitat de desballestament o desguace.
És curiós que mirant les empreses donades d’alta a la guia telefònica, surten en aquesta zona més de sis empreses.
Mirem el present i veiem com a poblacions com a Gavà estan al capdavant, recuperant aquesta zona per a la seva població: fent parades d’autobusos amb seients, zones esportives, passeig per als vianants, etc. però a Viladecans, com sempre, trigarem molt de temps per poder fer aquestes coses.
És el moment de reclamar el tancament dels xatarreros i acondicionar aquesta zona, en zona esportiva, carril bici, parades d’autobusos, més enllumenat públic, borreres per als peatons, etc.
Sabem que la Carretera de la Vila fins a la Carretera de les Filipines (Camí del Mar) hi ha aprovada una inversió per reformarla, però en aquesta reforma ¿hi estaran inclosos el carril bici, les parades d’autobusos, el voral, l’enllumenat públic i zona per vianants?
Sergio Porrón