dissabte, 15 de desembre del 2007

Les associacions de veïns

A Viladecans hi ha 14 Associacions de Veïns. Un nombre bastant important. I crec que tots tenim la mateixa finalitat, que és lluitar pels nostres barris.
Però penso que les Asociacions de Veïns tenen poc prestigi entre els ciutadans, i això ens hauria de fer reflexionar. Potser no estem prou a prop d’ells.
Com aconseguir que la joventut s’impliqui a fer coses pel seu barri, o que persones vingudes d’altres països, per poder conèixer millor el lloc on són, acudeixin a les Associacions de Veïns? Crec que això faria que hi hagués més bona convivència entre tots. I potser és que no els donem les eines suficients perquè ho facin.
No ens hauríem de deixar condicionar, hauríem de tenir la independència suficient per decidir la nostra manera de funcionar.
Crec que no es valora prou el treball que fem les Associacions de Veïns. L’Ajuntament té aquí una gran ajuda, ja que nosaltres som els qui estem més a prop del ciutadà i coneixem millor els problemes de cada barri.
Des de les Associacions de Veïns es podrien impulsar molts projectes, com cursos multiculturals, de civisme i convivència, o conscienciar els ciutadans de la importància de vetllar pel medi ambient.
En resum, que caldria tenir molta més participació en tot allò que ens afecta als ciutadans.
Maria Comas