dimecres, 14 de gener del 2009

Trobada de Nadal i Festa del Xai


La Xarxa Parlar per Conviure va realitzar el passat 16 de desembre la ja tradicional Trobada de Nadal, i que per segon any consecutiu s’ha realitzat al Club Sant Jordi de la Fundació Viure i Conviure.

A la trobada hi van assistir més de 40 persones de la nostra ciutat, entre voluntaris i aprenents de llengua catalana i castellana, els quals van compartir dolços fets per ells mateixos: pans de pessic, postres nadalencs, dolços d’origen marroquí i te van compartir taula.Va ser un bon moment per trobar-se aquelles persones que mitjançant el voluntariat lingüístic fomenten la convivència i una millor inserció social i laboral dels aprenents.

Enguany, a més, es va realitzar una tertúlia per compartir què representen les celebracions nadalenques en l’actualitat i per conèixer la Festa del Xai, que molts viladecanencs van celebrar el passat 8 de desembre. Hi ha molts nexes d’unió en l’esperit que fonamenta aquestes dues festivitats: retrobaments amb els familiars, recordar aquells qui pateixen i ser solidaris amb els més necessitats són exemples dels molts punts en comú. Tots vam coincidir que les presses, les compres, el consumisme, massa sovint n’agafen el protagonisme...

En nom de la Xarxa Parlar per Conviure i del Consell de la Convivencia, us desitgem un molt bon any 2009.

Idoia Baixench