dissabte, 14 de març del 2009

El principi d'acord assolit a Roca


La mesa negociadora i la direcció de Roca Sanitaris van arribar a un principi d’acord sobre l’ERO temporal per a la suspensió durant un any del contracte de 1.990 treballadors i treballadores dels centres de treball de Gavà, Alcalá de Henares i Alcalá de Guadaira. La Federació Minerometal·lúrgica de CCOO valora l’acord aconseguit, ja que en tractar-se d’un ERO rotatiu s’evita el tancament de les instal•lacions durant deu mesos, tal com pretenia l’empresa.
Els 1.990 treballadors que resultaran afectats per aquest ERO temporal sumen dos terços de les 3.000 persones que Roca Sanitaris té en nòmina, dels quals 1.030 treballen a la fàbrica de Gavà (Baix Llobregat), 602 a Alcalá de Henares i 358 a Alcalá de Guadaira.
Malgrat que la intenció inicial de Roca era tancar les plantes de Madrid i de Sevilla durant un període ininterromput de deu mesos, i enviar a l’atur la totalitat de la plantilla, finalment la representació dels treballadors i treballadores ha aconseguit evitar-ho amb la divisió dels afectats en dos grups. D’aquesta manera, la meitat treballarà durant uns mesos i, passat aquest temps, se n’anirà a casa i cedirà el seu lloc als companys que fins al moment estaven temporalment a l’atur.
Durant el període que estiguin a l’atur, l’empresa els pagarà un complement que, sumat a l’import brut de la prestació d’atur, arribarà al 80% del sou brut. A més, els pagarà el 100% de les pagues extra, les vacances i la paga de vinculacions.
La Federació Minerometal·lúrgica de CCOO considera que amb aquest acord s’han millorat substancialment les pretensions inicials de l’empresa, ja que s’ha aconseguit que la suspensió de contractes tingui com a finalitat reduir l’elevat estoc que acumula l’empresa i el compromís que, un cop s’equilibri amb les vendes, s’estigui en millors condicions de competitivitat.
Durant aquest temps, a més, Roca garantirà el manteniment de les instal·lacions productives. Un cop es normalitzi la situació, l’empresa es compromet a mantenir la capacitat productiva de les plantes espanyoles i a incloure productes de més valor afegit
La Federació Minerometal•lúrgica de Catalunya de CCOO