diumenge, 11 d’octubre del 2009

La situació de Roca


Abans de les vacances d’aquest any l’empresa Roca presentava un ERE amb el qual pretén acomiadar 713 treballadors de l’empresa i uns 341 a la factoria de Gavà- Viladecans. A Viladecans, aquest ERE ni és el primer ni el de la primera empresa que aquesta maleïda crisi s’ha cobrat, però, aquest cas, el de l’empresa Roca, té una importància cabdal a l’hora d’analitzar el futur del nostre teixit industrial i el cost social que pot suposar per a la nostra vila i la veïna Gavà l’acomiadament d’aquesta quantitat de treballadors en aquesta factoria. A ningú no se li escapa que aquesta empresa és la que dóna feina a més ciutadans i el dany gravíssim que pot suposar per al global de les dues poblacions el deixar moltes famílies sense ingressos i de retruc afectar negativament al comerç local i tot el sector serveis.
Sobre la responsabilitat social d’aquesta empresa, què dir? Doncs parlem d’una les multinacionals catalanes més importants que té factories a molts països i que ara, oblidant la seva historia a Gavà i Viladecans, prefereix un guany ràpid i sense escrúpols que mantenir en l’empresa aquells que amb seu esforç l’han feta gran.
La representació dels treballadors no sol·licita sinó que exigeix l’anul·lació dels acomiadaments i també demana un pla industrial per donar viabilitat a aquesta empresa, perquè no es converteixi en un futur en un gran magatzem.
Els treballadors i els sindicats de Roca, amb els Ajuntaments i la ciutadania de les nostres poblacions, no poden perdre aquesta batalla i s’ha de fer enrere aquest ERE que pot suposar el principi del final d’aquesta factoria de Roca.