dilluns, 13 de juny del 2011

La feina de l'Ajuntament, i la nostra feina

Aquest dissabte, 11 de juny, ha tingut lloc la presa de possessió del nou Ajuntament sorgit de les eleccions del 22 de maig i ha estat elegit novament com a alcalde Carles Ruiz, que continuarà governant amb el suport del PSC i d’ICV-EUiA, si bé aquest cop, a diferència de la legislatura passada, sense que el PSC tingui la majoria absoluta.
Des d’aquestes pàgines desitgem, tant al nou govern municipal, com als regidors que estaran a l’oposició, que diguin a terme una bona tasca al servei de tota la ciutadania, i més en aquests temps difícils en què ens trobem, en què cal filar molt prim i treballar amb molt d’encert perquè el benestar de tots els que vivim a Viladecans, i sobretot dels més febles i desprotegits, no quedi malmès a causa, o amb l’excusa, de la crisi que patim.
Però més enllà de desitjar encert als nostres governants, hi ha una altra cosa important que convé no oblidar en l’inici d’una nova legislatura municipal. I és que la tasca que com a ciutadans i ciutadanes tenim envers la nostra col·lectivitat no s’ha acabat amb el nostre vot. 
El dia 22 de maig vam votar, i l’Ajuntament que ha sortit de resultes del vot de tots plegats ens agradarà més o menys. Però en qualsevol cas, ara, en aquests quatre anys, ens cal continuar participant en la vida col·lectiva. Pot ser directament a través d’una formació política, ja sigui del govern ja sigui de l’oposició. I pot ser de moltíssimes altres maneres: fent propostes o crítiques o reivindicacions al govern municipal, o duent a terme activitats dins el nostre teixit associatiu, o simplement creant opinió amb la gent que tenim a prop, o de qualsevol altra manera que ens resulti oportuna.
En tot cas, la participació en la vida col·lectiva és una tasca de tots, i de sempre. I també és tasca dels nostres governants facilitar-la, escoltar-la, i treure’n conseqüències.