dimarts, 6 de desembre del 2011

Associació de Veïns del Casc Antic de Viladecans


Abans de res, volem agrair a Punt de Trobada, l’oportunitat que ens ofereix per ajudar-nos en la divulgació de la nostra associació.
Qui som? Veïns. Veïns que compartim un mateix barri, i en conseqüència les seves necessitats, mancances i problemes. Destinem voluntàriament temps, idees i il·lusions a projectes i objectius comuns. Formen una associació absolutament oberta, democràtica, apolítica i sense ànim de lucre. 
Què fem? La principal tasca d’una associació de veïns es la millora de les condicions de vida del barri, fer propostes i reivindicacions de les necessitats que s’observen o detecten, i traslladar totes aquestes preocupacions de la comunitat als òrgans competents de l’Ajuntament. Tanmateix no tot és reivindicació, si més no, col·laborem amb la Regidoria de Districte, amb la Policia Local, amb les Agents Cíviques, i amb diferents departaments de l’Ajuntament, traslladant tota la informació que ens arriba sobre la vida del barri.
Al marge de la tasca mencionada i principal, organitzem activitats diverses amb la voluntat de fer participar als veïns com la Festa del Barri a inicis de juliol, o la Pujada a Sant Ramon a l’octubre, o la xocolatada del Caga Tió. D’altres activitats són les classes de Sardanes, Balls de Saló, Pilates i Ioga.
En ocasions, alguna persona ens pregunta per què li serveix estar associat a una associació veïnal, com si es tractés d’una organització que presta serveis com si fos un negoci. I aquesta no és la pregunta. La qüestió és: per què encara no ets amb nosaltres. ¿Per què no ens ajudem mútuament a millorar el barri, per què no compartim experiències, per què no organitzem activitats junts, en la mesura de les seves possibilitats? Un barri no acaba davant la porta de casa, va més enllà.
Volem contagiar-vos el sentiment de pertinença al barri, les ganes de donar un cop de mà.
Restem a la vostra disposició, us esperem els dimecres de 18:00 a 20:30 hores a:
Passatge Sant Ramon, 2
Ateneu d’Entitats de Viladecans.
www.casc-antic.entitatsviladecans.org
avvcaviladecans@terra.es