dilluns, 19 de desembre del 2011

Reconeixement a les arrels de l’Agrupació Mossèn Cinto


“L’Agrupació Cultural Mossèn Cinto Verdaguer avui està de festa per un motiu molt especial: volem retre reconeixement als nostres mestres i amics d’aquest món del teatre”. Així va començar l’acte el diumenge 27 de novembre, que tingué lloc en el Centre Cultural Sant Joan.
Un reconeixement a unes persones que han estat referents dins l’Agrupació. Que no han deixat mai de pertànyer com socis a Mossèn Cinto i que, amb els seus consells i el seu caliu ens han anat acompanyant en les representacions que hem fet. Ens referim a Josep Puy, Antònia Vall.llosada, Maria Vidal,  Maria Bonich, Vicenç Castellano, Gori Condeminas, Conxita Fierro, Jaume Gelabert, Pepe Linares, Flora Quintín, Pepitu Sabaté, Paquita Sanchís, Carme Segura i  Eugeni Solina. 
El sentit de l’acte, tal com allà es va explicar, era aquest:
“Volem agrair a tots ells la seva tasca, moltes vegades silenciosa, a voltes sacrificada i també incompresa; però si més no, molt valuosa per tot el que han fet per l’Agrupació. Avui volem ser al vostre costat per a dir-vos: Gràcies. Gràcies per les hores que heu estat en aquesta sala, passant fred i calor; per tot el que ens heu ensenyat, que no és poc, i per tot el temps dedicat a la cultura, deixant la família, per aquest amor al teatre que ens mou a tots. Cada un de vosaltres, en la vostra tasca dins de l’Agrupació, heu creat escola, que en algun cas ha tingut continuïtat i en d’altres no tant, però que en el moment que es parla d’una feina concreta, segons la que sigui... la resposta és: Pregunteu a Tal o a Tal, que ell/ella sap com es fa.”
S’explicaren anècdotes de cada un d’ells i es van fer unes lectures dramatitzades d’obres emblemàtiques representades en aquests anys per ells i algunes cançons de sarsueles i musicals. L’acte fou clos pels parlaments del President de la entitat Xavier Mondragon i del Regidor de Cultura Jose Luis Atienza, i es va acabar amb una copa de cava i coca. 
Joan Bonich