divendres, 16 de desembre del 2011

Pregària laica contra la crisi


Amic, amiga,
Vius en terra de pagesos i d’obrers, que al llarg de la història se n’han anat sortint, de totes les dificultats: veïns que defugen el paludisme del delta, pagesos que arrenquen terra i fertilitat al mar, obrers que extreuen dignitat de la dictadura, dones que desafien la seva forçada vulnerabilitat i aconsegueixen tirar endavant amb tot el que es proposen.
No tinguis por. Potser ets en atur, potser els teus ingressos es redueixen, potser ja no tens papers. No formes part dels poderosos ni dels qui remenen les cireres. Però la teva força és l’esperança, la voluntat, la capacitat de lluita, la confiança en els qui són com tu. Perquè ets una persona amb infinites possibilitats, creativa, imaginativa. No ets una persona anònima entre la multitud. Tens nom i cognoms, la teva pròpia història, els teus projectes. No és cert que no hi hagi camins ni sortides. 
“En som molts més dels que ells volen i diuen”, diu la cançó. Doncs és veritat. Hi ha molta gent disposada a indignar-se, a comprometre’s, a pensar, a lluitar. A poc a poc forjarem un futur solidari. 
És el nostre desig per a tots nosaltres el 2012. Amén.