dimarts, 4 de març del 2014

Solidaritat a Viladecans

Aquestes darreres setmanes hem vist com a Viladecans es duien a terme una colla d’actes solidaris, de molt diversos tipus. No intentarem fer-ne aquí la llista, perquè segur que ens en deixaríem, però en tot cas cal dir que han estat molts.
És un bon senyal, per a tots plegats, aquesta mobilització ciutadana per a aquest tipus de causes. I convé que les valorem tal com cal, i que siguem conscients que, com a col·lectivitat, tenim capacitat per sortir de nosaltres mateixos i preocupar-nos per tantes persones que pateixen necessitats. I que, a partir d’aquesta constatació, ens sentim esperonats a continuar i estendre l’esperit solidari. Sens dubte que la crisi, entre tantes coses negatives que ens ha deixat, almenys ens n’ha deixat una de positiva: el desvetllament d’una més gran capacitat d’atenció als altres.
Certament que tot aquest desplegament solidari no ens ha de fer oblidar que l’actual situació de penúria per a tanta gent no ens ha vingut per atzar. El fet que cada cop hi hagi més gent pobra entre nosaltres, i el fet que l’estat del benestar que tant va costar de construir perilli, té unes causes i uns causants. I és també cosa de tots lluitar perquè les estructures socials siguin més justes i no provoquin la desigualtat que ara provoquen. Però això no treu que valgui la pena alegrar-nos per tots els actes en què en aquestes darreres setmanes tots els viladecanencs i viladecanenques hem pogut participar per fer la vida una mica millor per als que més ho necessiten. Que aquest esperit solidari continuï tot l’any!