dilluns, 15 de juny del 2015

Jo crec en el futur de Viladecans


Fa pocs dies em van preguntar si creia que aquestes eleccions podrien ser quelcom més que unes municipals. Vaig respondre que no. Si fos així, aniria en demèrit dels diferents candidats i candidates locals que ho pensessin, ja que voldria dir que el resultat de les eleccions és fruit no de la feina feta per ells mateixos, ni el seu esforç ni del seu lideratge. Jo em presento per ser Alcalde de Viladecans, i en aquesta campanya només penso en el futur de la nostra ciutat i de la seva gent. 

És evident que Viladecans està més preparada avui per afrontar les conseqüències de la crisi que moltes altres ciutats del nostre entorn. Hem lluitat per transformar la ciutat i per fer que aquesta ofereixi oportunitats a les persones que hi viuen. Avui Viladecans genera confiança, és sinònim de futur i de mirar cap endavant. No ha estat fàcil, ningú ens ha regalat res, però hem assolit les nostres fites a força de no resignar-nos, de fer front a les adversitats amb orgull i convicció. 

Malgrat tot, tenim dificultats. Moltes persones a la nostra ciutat ho estan passant malament, per això tenim l’obligació i la responsabilitat de pensar en elles, de continuar els esforços conjunts amb la Generalitat per tal de millorar l’èxit escolar, de buscar fórmules per motivar als joves que van deixar d’estudiar i qualificar-los; de posar en el centre de les polítiques d’inserció laboral a les persones de més de 45 anys que han vist truncada la seva trajectòria laboral com a conseqüència de la crisi. Cal acompanyar-los en el procés de recerca de feina i requalificació; cal promoure la ciutat per tal d’atraure inversions i activitat econòmica amb l’objectiu de crear llocs de treball. Fer una ciutat econòmicament forta per tal de disposar dels recursos que garanteixin una ciutat socialment cohesionada. 

La Viladecans que ens agrada és aquella on l’Ajuntament forma part de la gran xarxa de solidaritat social. Solidaritat a través del treball social i l’ajut a les famílies, intergeneracional, lluitant per la dignitat de les persones. Solidaritat també per posar en marxa polítiques comunitàries que garanteixin la igualtat d’accés a les oportunitats a tots els seus ciutadans i ciutadanes: estenent la xarxa de lectura pública amb una nova Biblioteca a Can Ginestar, que sigui alhora un centre de divulgació de la ciència i el coneixement a prop de la gent; amb projectes de promoció de les arts escèniques, la música i la cultura a través de l’Ateneu de les Arts i l’Atrium; una ciutat que pas a pas, dia a dia, continuï invertint en millorar els seus barris; una ciutat inclusiva que faci, no només activitats específiques per a les persones amb discapacitat, sinó que faci que a les activitats i serveis puguin accedir-hi tots i totes independentment de les seves capacitats.

Vull lluitar per una ciutat que treballa les dificultats del present però sempre mirant cap el futur, avançant-se a les oportunitats. Una ciutat que sigui capaç d’aprofitar les tecnologies per tal d’apropar l’Administració a la gent, ampliant cada vegada més els àmbits de gestió col·laborativa; que impulsi innovacions en l’àmbit de l’economia, l’educació, la construcció sostenible... aprofitant el coneixement dels seus treballadors i treballadores, empreses, ciutadans i ciutadanes i la Universitat. Una ciutat amb un Govern que sigui capaç treballar amb d’altres Administracions, independentment del seu color polític, en interès de la ciutat, i que al mateix temps defensi amb energia els nostres interessos davant de tothom.

Estic convençut que el proper 24 de maig els ciutadans i ciutadanes votaran pensant en allò que veritablement importa: en el futur de la ciutat i de la seva gent. I us puc assegurar que jo tinc plena confiança en el futur de Viladecans.

Carles Ruiz