dilluns, 15 de juny del 2015

Un Ajuntament canviat

Podria semblar que aquestes eleccions han deixat Viladecans tal com estava: tenim el mateix alcalde, Carles Ruiz, tenim el mateix partit majoritari, el PSC, i tenim el mateix acord de govern, entre el PSC i ICV-EUiA, encara que totes dues formacions han perdut un regidor.

Però l’Ajuntament no ha quedat com estava. Encara que al capdavant les coses quedin igual, tot el que ve després ha canviat radicalment. D’entrada, Convergència i Unió, el partit que governa la Generalitat i que havia estat sempre present en el nostre ajuntament des de les primeres eleccions democràtiques, ara ha quedat fora del consistori. Sens dubte, un cop molt notable. També queda fora, i això és una gran alegria, el partit racista i xenòfob Plataforma per Catalunya. La seva desaparició no vol dir que hagi desaparegut també el racisme de Viladecans, però és tot un goig saber que ara no ens els trobarem en els plens municipals ni podrem llegir les seves soflames al butlletí municipal. I finalment, també es destacable, no la desaparició, però sí la fortíssima davallada, del Partit Popular, que passa de cinc regidors a dos.

I en canvi, entren a l’Ajuntament quatre formacions que en aquesta darrera legislatura no hi eren. En primer lloc, Ciutadans, als quals els viladecanencs han donat quatre regidors que representem, sens dubte, una responsabilitat important. En segon, Esquerra Republicana, amb tres regidors, fruit certament del clima polític general del país però també fruit de la constant presència dels militants d’aquest partit en molts àmbits de la vida ciutadana. I finalment, entren també les dues formacions d’alguna manera vinculades amb Podem, una amb dos regidors i l’altra amb un.

Cadascú valorarà aquests resultats segons els seus propis criteris. Però en tot cas, hem de desitjar que aquests canvis puguin ser una bona empenta per un Viladecans millor.