dilluns, 15 de juny del 2015

Repensem Viladecans


Escric aquestes paraules el dia que tot just comença la campanya electoral, una campanya plena d’incerteses, perquè el resultat està més obert que mai. I ho comprovem des de fa setmanes amb el neguit de qui ja no ho té tot controlat i fa una campanya agressiva constant. Aquest fet, però, per a nosaltres és un estímul, perquè l’escenari s’obre a noves maneres de pensar la ciutat, a noves maneres d’entendre la política municipal. 

Nosaltres ens presentem en aquestes eleccions perquè creiem que cal repensar la nostra ciutat, cal que ens aturem, que seiem, que parlem i entre tots redefinim quina ciutat volem. Si volem la ciutat del Pòdium, o la dels centres esportius de barri com el Poliesportiu Municipal del Centre; si volem la ciutat del Camí del Mar, o la del Camí de les Filipines; si volem la ciutat dels runners a Sant Ramon, o la dels milers d’habitatges del Pla de Llevant; si volem la ciutat smart city sense semàfors amb avisadors acústics, o la que pensa en les veritables necessitats de la ciutadania; si volem la ciutat de les pissarres digitals, o la que combat el fracàs escolar; si volem la ciutat que tanca els casals d’avis els diumenges, o la que crea el programa Radars pensant en l’autonomia i cura de la seva gent gran; si volem la ciutat del “Ara, Viladecans més net”, o la que recicli l’oli i tingui els barris nets; si volem la ciutat de l’outlet, o la dels emprenedors; si volem la ciutat de qui actua com si no governés, o la que és governada per qui assumeix la responsabilitat; si volem la ciutat del ciment, o la dels tomàquets i les carxofes; si volem la ciutat del caos en mobilitat, o la que pensa amb els barris com volem moure’ns per la ciutat...

I d’aquesta manera podria continuar de forma esgotadora, perquè són moltes les coses que cal que repensem entre tots i totes, perquè a Viladecans ha acabat una etapa i en aquestes eleccions veurem com es va redibuixant el mapa polític, ja que els viladecanencs i viladecanenques saben que estem davant d’un model esgotat.

Davant d’això, des d’ERC Viladecans et proposem un contracte de quatre anys. Et demanem que ens facis confiança i que ens autoritzis a administrar el teu vot al llarg del proper mandat. Nosaltres ens comprometem a donar compte dels resultats periòdicament i a ser un altaveu de les demandes que ens feu arribar. Perquè entenem la política com un procés de baix a dalt i bidireccional.

Per això signem amb tu aquests compromisos: 

Aturarem el creixement irracional de la ciutat.

Fomentarem la transparència a l’Ajuntament.

Recuperarem el múscul industrial per crear llocs de treball.

Protegirem el Parc Agrari i els espais naturals.

Promocionarem el comerç de proximitat i l’emprenedoria.

Promourem una ciutat més amable amb les famílies.

Auditarem els comptes de Pòdium.

Treballarem perquè la gent gran tingui una jubilació activa.

Garantirem la pluralitat dels mitjans de comunicació.

Dinamitzarem la vida jove de la ciutat.

Ajuda’ns, cal que entre tots #RepensemViladecans.

Bàrbara Lligadas