dimarts, 15 de novembre del 2016

L’Outlet: dos greuges comparatius

Ja s’ha inaugurat l’Outlet, i les cues de cotxes mostren l’interès que aquest nou centre comercial suscita. Ja veurem com anirà en el futur, com ens afectarà a Viladecans i especialment al comerç ciutadà, i quins avantatges i perjudicis comportarà per a tots plegats. De moment, però, voldríem destacar en aquesta pàgina dos greuges comparatius que descobrim de manera immediata entre l’Outlet i la ciutat.

El primer es refereix als trens. Durant els caps de setmana s’ha augmentat la freqüència de trens per facilitar que la gent vagi a comprar a l’Outlet, i en canvi no hi ha manera que entre setmana s’augmenti també la freqüència per facilitar que els treballadors i treballadores puguin anar més fàciment a la feina i perquè tota l’altra gent que s’ha de desplaçar a Barcelona o a altres llocs pugui fer-ho més còmodament.

I el segon es refereix a la vistositat del lloc. L’Outlet és endreçat, ben il·luminat, ben urbanitzat, amb la brillantor de les coses noves. I en canvi els carrers de la ciutat no resulten gens vistosos, tenen poca llum, en molts casos les voreres continuen sent impracticables... Viladecans necessita moltes reformes, molta senyalització, molta il·luminació, de manera que resulti atractiu comprar-hi. I no només comprar-hi: també, simplement, passejar-hi.