diumenge, 15 de setembre del 2019

Viladecans, ciutat del Mamut


M’agrada la nostra Vila. Tenim de tot. Tenim platja però també muntanya, tenim un molt bon patrimoni històric però també tenim un incomparable patrimoni natural. Som una Vila amb bastanta gent però també amb bastants arbres, places i parcs. Tenim esportistes, escriptors, pastissers, i molts més personatges famosos. Pot ser, Viladecans és una molt bona ciutat per viure. Encara així, moltes vegades no sabem apreciar ni donar valor al que tenim. Aquesta manca d’autoestima d’alguns veïns o veïnes que infravaloren el lloc on vivim, no ajuda a fer-lo millor.  

Ara, un nou element ajuda a donar singularitat a la nostra ciutat. Viladecans, s’ha convertit, a poc a poc, en la ciutat del Mamut.  

Tot va començar amb una troballa a Can Guardiola però també amb la il·lusió d’una colla d’associacions de potenciar la identitat col·lectiva de la nostra ciutat, amb el reforçament de les festes populars. Amb aquest objectiu, fa uns deu anys, va néixer el Mamut de Viladecans.

Des d’aleshores, la nostra bèstia festiva ha anat conquerint el cor de molts i moltes viladecanenques que a poc a poc se l’han anant fent seu. Bastants comerços, bars i entitats de la ciutat aposten cada any per recolzar aquesta feina col·laborant amb la Coordinadora del Mamut de Viladecans. A altres podem observar com posen un cartell amb els mamuts a la porta del seu negoci, mocadors o domassos amb el mamut a les balconades i finestres i fins i tot, alguna empresa que a l’entrada a Viladecans per la C-32 posa una pancarta amb un mamut i amb l’escrit, «Benvinguts a Viladecans, Ciutat del Mamut».

L’última i molt interessant proposta, ha estat una galeta feta expressament per Viladecans, anomenada «Mamuts», realitzada conjuntament per cinc obradors de pastisseria de la nostra ciutat: Forn de la Plaça, Forn Santacreu, La Despensa de Eva, Pastiforn Llorenç i Bakery Cafè. Una aposta que sense dubte endolcirà la nostra Vila i els paladars dels turistes que paren a Viladecans.

Viladecans com a ciutat del Mamut, ja és un fet conegut sobretot a la nostra ciutat però també en altres llocs més llunyans. Aquesta singularitat és un bon reclam que s’haurà de seguir treballant per millorar i engrandir la nostra vila.

Aprofitem-ho. 

Miguel de la Rubia