diumenge, 15 de setembre del 2019

Vespres de Festa Major

Crec que ja podem dir que s’ha consolidat un nou pol d’activitat a l’ermita de Sales, en aquesta etapa d’expectació en espera que s’acabin les obres de restauració i l’ermita pugui obrir-se a tothom. Ara que veiem que s’han engegat les obres de Ca n’Amat, esperem que els diners compromesos des de fa una pila de temps per part de la Diputació, arribin ja també a l’ermita.

Fins ara, l’activitat a l’ermita consistia en les visites guiades que uns determinats diumenges al llarg de l’any, organitza el Departament de Patrimoni. Ara, a partir d’aquest any, ja s’hi poden sumar els actes religiosos que hi organitza l’Associació d’Amics i Amigues de l’Ermita de la Mare de Déu de Sales amb el suport de les parròquies de Viladecans.

Aquest any, aquests actes han consistit en la Festa de la Candelera, el 2 de febrer, l’Aplec de Pasqua el 27 d’abril, i ara, aquest 7 de setembre, les Vespres de Festa Major.

La pregària de Vespres és una pregària d’origen molt antic, que es resa cada vespre sobretot per part de monjos, monges i capellans, i que des del Concili Vaticà II més laics i laiques també s’han acostumat a resar. És feta de salms, cants i pregàries. I té una especial rellevància en els dies de les festes importants. 

Nosaltres hem volgut destacar la importància de la nostra Festa Major amb aquesta celebració de les Vespres, que va reunir una quarantena de persones i que va tenir un to molt viu i agradable. Realment el marc de l’ermita inacabada també ofereix un encant suplementari a qualsevol cosa que s’hi faci.

Josep Lligadas Vendrell