dilluns, 15 de juliol del 2024

Un estiu de festes per al Mamut de Viladecans

                                         

L'estiu ha començat i al Mamut de Viladecans li arriba la temporada extra. Aquest any amb novetats que potser portin nous elements dinamitzadors de la festa.

Per mitjans de juliol, si no s'ha fet estarà a punt, hi haurà la Nit Golfa. La tradicional Cercavila-correbars arriba amb novetats. A més de la música de Jaleo Band i Les anades d'olla de Rubí, les figures festives (gegantons i Mamut) i la restauració, els acompanyaran dos Drag Queen i nous jocs de les Golfolimpiades. Aquest any, també s'ha iniciat un nova aventura per formar penyes de festa i ja comptem amb deu grups oficialment inscrits. La idea és que les penyes comencin a consolidar-se i puguin paricipar en més festes populars.

A finals d'agost, tindrà lloc la tradicional Cercavila del mocador. Una activitat en la qual com sempre visiten i agraeixen la participació dels seus col·laboradors, els Mamutaires d'Honor.

Aquest any el Pregó Municipal de Festa Major serà el 6 de setembre i per tant, l'Espavilada serà aquest dia en acabar el Pregó.

Encara que les fases de sequera i les restriccions d'aigua s'hagin relaxat una mica degut a la plujosa primavera que hi ha hagut, des del Mamut de Viladecans valoren que aquest any encara és una mica arricat fer la tradicional Mamullada. Per això, la proposta del Mamut de Viladecans és fer una Festa d'aigua amb els mamuts i una festa de l'escuma en una plaça. Una Festa d’Aigua, amb mesura, que encara és una proposta pendent de confirmació i que anirà en funció de com evolucionin les pluges, reserves d'aigua i les normatives legals.

Per acabar i atès que no poden fer encara la Mamullada, proposen fer l'acte "la dansa de la pluja" amb l'objectiu que plogui, plogui i plogui perquè puguin tornar a Mamullar.

Aquesta festa, en la qual participaran grups, bèsties amigues i altres participants de les Mamullades, consistirà en desfilar i dansar tothom una canço africana de la pluja. Per tancar la jornada, es vol acabar la Festa amb un ball amb grups de música local.

És una nova aposta del mamut de Viladecans que al davant de problemes per fer la seva festa grossa, emprèn un repte amb una nova activitat.

I és que, si volem Mamullada, doncs haurem de ballar la Dansa de la Pluja.

Miguel de la Rubia