dimarts, 11 de setembre del 2007

Entrellaça, el Viladecans multicultural a la Festa Major

El Consell Municipal per a la Convivència i la Ciutadania de Viladecans i una Comissió formada per persones del Consell i alumnes del Curs de Gestió Multicultural, van dur a terme, el passat dia 10, l’”Entrellaça!”, una Jornada dins la Festa Major en què s’ha volgut que les cultures presents a Viladecans puguin estar representades.
L’”Entrellaça!” va tenir lloc en dos escenaris. Al matí, a la Rambla Modolell, es va realitzat un taller de sardanes a càrrec d’Amics de la Sardana de Viladecans, tatuatges de henna a càrrec d’un grup de dones marroquines, i un taller de percussió a càrrec de l’Associació Cultural Gitana de Viladecans. Tot i ser un dia per a molts laborable, i la presència de viladecanencs al carrer més aviat escassa, les activitats van tenir molt bona acceptació entre la gent que s’hi passejava i ha permès l’aprenentatge d’aquestes disciplines.
A la tarda les activitats es van desenvolupar a la Plaça Europa: una explicació de contes d’arreu del món per persones voluntàries i dues companyies professionals van compartir espai amb una exhibició de puntaires de la ciutat, un taller de cal.ligrafia àrab i un tast de tes i cafès.
La vetllada va continuar amb el Sopar de la Convivència, que va gaudir de la participació d’uns 150 veïns i veïnes de la ciutat que, portant plats elaborats per ells mateixos, els van compartir amb la resta d’assistents. I finalment, vam tenir la presència de dos grups de música. En un, la poesia, veu i música ens van transmetre el sentiment de la identitat amazigh, i en l’altre, a ritme de son, salsa, rumba, bolero, un grup cubà va arrencar força gent a ballar, cosa que ens va procurar un fantàstic final de festa. Tot i una certa dosi d’imprevistos i d’improvisació propis d’una Jornada que just ara comença, podem dir que gràcies a la bona voluntat de tots els assistents, va ser un èxit.
L’”Entrellaça!” ha volgut compartir més els espais i obrir el programa de la Festa Major a tothom, ha volgut ser un primer pas per entendre la pluralitat cultural, com una riquesa per a la nostra ciutat. Des de la Regidoria de Convivència i Cohesió Social i des del Consell de la Convivència i la Comissió Multicultural creiem fonamental enfortir el coneixement i el respecte mutu, per tenir un Viladecans més just i més cohesionat.
Gràcies a tots els que ho heu fet possible!
Idoia Baixench