dissabte, 8 de març del 2008

El Síndic de Greuges


Aquest mes de març fa just un any de la presa de possessió del Síndic Municipal de Greuges de Viadecans. I per això al Punt de Trobada hem volgut començar amb ell una nova secció de la nostra revista, que es dirà “El personatge” i que voldrà donar a conèixer gent de Viladecans que té alguna cosa interessant a transmetre per al col.lectiu que tots plegats formem.
Comencem amb el Síndic perquè fa un any que va prendre possessió, i perquè la seva figura és una peça que pot ser molt important de cara a la salut democràtica de la nostra ciutat. Podríem dir que la seva funció és vetllar perquè el govern municipal i l’administració pública de la ciutat actuï de manera adequada en tots els temes en què té competències. Per exemple, responent a les demandes que li fan els ciutadans: quan un ciutadà o ciutadana, posem per cas, presenta una instància sobre un determinat tema, l’administració no pot negar-se a respondre; si ho fa, el Síndic intervé per exigir que es respongui a allò que es pregunta o demana. I així, en tantes altres coses.
És important, doncs, conèixer i utilitzar el Síndic de Greuges per aconseguir que a Viladecans el govern de la ciutat estigui realment atent a allò que els ciutadans i ciutadanes esperen. Perquè això és la democràcia, i cal fer servir totes les eines per assegurar que funcioni.