dissabte, 12 d’abril del 2008

La muntanya de Sant Ramon


La muntanya de Sant Ramon és notícia permanent. La por que el pla d’Oliveretes faci pujar les edificacions més amunt del que formalment està previst, i sobretot les actuacions de determinades empreses constructores prou conegudes, que darrerament s’han fet notar amb el seu afany de comprar terrenys i després amb la seva recerca de subvencions per a activitats suposadament replantadores, obliga a tenir els ulls molt atents al que passi en aquesta zona tan fonamental per a la nostra ciutat.
Darrerament, el ple municipal va aprovar una declaració defensant el caràcter forestal de la muntanya. I això està molt bé, però certament que no és suficient. Per una banda, calen actuacions que facin realment irreversible aquest caràcter forestal, i per a això hi ha mecanismes legals que s’han de posar en marxa de manera ràpida i decidida. I per una altra, calen també actuacions tant de preservació com de popularització de la muntanya, que es concreten en actuacions de neteja i replantació, d’agençament de camins, de conservació de vestigis, de senyalització pensada des de Viladecans i que inclogui tant els itineraris com l’explicació del que es pot trobar als diversos llocs, de publicació de fulletons explicatius...
Per a Viladecans, la muntaya de Sant Ramon és un lloc del qual tots tenim ganes de disfrutar: per passejar-hi pacíficament, per fer-hi excursions, o simplement per mirar-nos-la de lluny com un punt de referència. I això cal defensar-ho amb tota l’energia i amb tots els mitjans.