diumenge, 15 de juny del 2008

La pagesia de Viladecans


Les festes de Sant Isidre serveixen cada any, entre altres coses, per recordar els orígens pagesos de Viladecans. I haurien de servir, més encara, per recordar que continua havent-hi entre nosaltres un nucli de pagesos que, encara que reduït respecte al que era en èpoques passades, té una importància destacable en la vida de la nostra ciutat. A Viladecans tenim una zona agrícola preservada com a tal, i volem que es mantingui així perquè creiem que és un bé per a la vida col.lectiva. Doncs si realment ho volem, aleshores cal prendre les mesures necessàries perquè els pagesos puguin desenvolupar la seva feina de manera adequada.
En aquest sentit, en aquest número de Punt de Trobada hem volgut prestar atenció a un tema que els pagesos denuncien amb freqüència. Es tracta del mal que fan als conreus els animals salvatges de tot tipus que hi ha en tota la zona del delta: els que poblen les reserves naturals, i els que s’han anat criant fora de la reserva. A Viladecans, cada cop som més conscients de la importància d’aquestes reserves naturals, i les valorem, les disfrutem i ens en sentim orgullosos. I per això volem protegir-les i potenciar-les. Però això no treu que també hàgim de ser conscients que la protecció dels animals és difícil de fer compatible amb el desenvolupament tranquil de l’agricultura. I que aquesta protecció no es pot fer a costa dels pagesos, els quals no és raonable que es vegin obligats a mantenir els seus camps en situació d’indefensió davant els animals.
Com que el tema ens sembla important, hem demanat a un parell de persones del món pagès que ens parlin de com veuen la situació. I esperem que l’administració pública s’afanyi per trobar solucions al problema.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Τodаy, ωhile I was at ωork, mу сousin stole my iphonе
аnd testеd tо see if іt can surѵive
а 30 foot droρ, јust sо shе can be a youtube sensаtiοn.

My iPad iѕ nοw bгoken and she has 83 ѵieωs.
I κnοw this is completelу off topic
but I haԁ to shaгe it wіth someone!


My page - Web Design Greece