diumenge, 15 de juny del 2008

ASDIVI. Associació per a la integració de disminuïts físics i psíquics de Viladecans



Asdivi va néixer l’any 1991 per iniciativa d’un grup de pares i mares amb l’objectiu de vetllar per la qualitat de vida i el benestar de les persones amb disminució física o psíquica de la nostra ciutat. Bona part d’aquesta qualitat de vida consisteix en la participació en la vida pública de Viladecans, de manera que les persones “no tan diferents, però sí molt especials”, es facin visibles, siguin acceptades, i rebin l’atenció que necessiten com a ciutadanes que són.
Una altra de les seves finalitats és millorar la informació i la formació dels familiars sobre els recursos disponibles i mantenir un espai on compartir les dificultats. I, també, oferir als nois i noies activitats esportives i de lleure que complementin la l’educació que reben, i els facin, tant a ells com als seus pares –que sovint tendim a la sobreprotecció– més autònoms.
Finalment, Asdivi es proposa sensibilitzar la població de Viladecans sobre les necessitats de les persones amb disminució.
La nostra associació pot funcionar gràcies a la feina desinteressada de moltes persones que hi col·laboren com a voluntàries, a les quotes dels membres d’Asdivi i a subvencions de les administracions públiques, especialment de l’Ajuntament de Viladecans.
Ja el curs 1991-92 tres persones posen en marxa un esplai infantil, que encara continua, ampliat ara a joves i a adults. Més endavant Asdivi va aconseguir cursets de natació adaptats a la Piscina Municipal, organitzà colònies i treballà per aconseguir un taller ocupacional per a persones amb disminució psíquica. Després van venir activitats molt diverses que s’han anat fent segons la disponibilitat i les necessitats del moment: reforç escolar, logopèdia, psicomotricitat, escola de pares, cursos de català, biblioteca, esport, una revista, ginmàstica de relaxació per a mares, dansa, manualitats, cangurs...
Asdivi ha rebut diversos premis per la seva activitat. Acull un bon nombre d’infants, adolescents, joves i adults amb disminucions molt diverses. Compta amb una vuitantena de socis i actualment les seves activitats són un esplai, un equip de futbol, la natació i el Casal d’Estiu.
L´associació no està adscrita a cap tendència política ni partit, per la qual cosa acceptem socis amb qualsevol pensament o tendència política, sempre que aquests no es contradiguin amb l´acceptació dels drets humans. Pel que fa a la religió també som respectuosos amb la pràctica religiosa de les famílies, tot i que l´associació es manifesta clarament laica.