diumenge, 15 de juny del 2008

Carta al ple municipal


Benvolguts senyors i senyores,

els escric la present carta per informar-los de diverses irregularitats comeses en Serveis Socials.
Porto cinc cursos treballant en Centres Oberts, un projecte que m’agrada molt i que entre tots hem aconseguit donar-li reconeixement per part dels diferents agents educatius de la ciutat, però tenen una petita mancança. Està pensat com un lloc de pas de monitors i aquí és on crec que falla el projecte. ¿Quin model educatiu es pot considerar bo en què el referent educatiu pugui canviar constantment, sobretot en uns infants amb unes necessitats més elevades que els infants normalitzats? No es pot canviar el referent així com així, cosa que no permetria fer-los un bon seguiment, ni que tinguin respecte per a la figura adulta que els abandona a la que troba quelcom més ben pagat. A més, l’interès per part de la institució es veu reflectit en el concurs que ofereixen, demanant monitors per a una feina que hauria de ser d’educadors socials pel simple fet d’abaratir costos i deixar a uns professionals mal remunerats, que poden influir en la qualitat del servei.
A més, aquesta institució sap per diferents vies que s’estan complint una sèrie d’irregularitats força greus. Els explicaré el meu cas. Aquest és el cinquè curs que disposo d’un contracte per obres i serveis amb una durada de 10 mesos cada un amb una data d’inici i una de final ben definides. És un contracte que incompleix la legislació vigent. La categoria emprada per la qual se’ns contracta no surt reflectida en el Conveni Laboral de monitors de lleure, a l’igual que el contracte d’obres i serveis. Durant el curs passat, durant sis mesos, compresos de gener a juny de 2007, vaig cobrar per sota del mínim establert en el Conveni Laboral de monitors de lleure.
He posat en coneixement de l’ajuntament diversos aspectes de la meva reclamació, però encara no s’ha actuat, ni parlant amb la cap de l’Àrea de Serveis Personals ni parlant amb l’Alcalde.
Llavors el que demano és simplement que acabin amb totes les pràctiques irregulars que s’estan fent en el vostre nom, vulnerant la legislació vigent reflectida en l’Estatut dels Treballadors i millorar el concurs del centres oberts per a poder donar un servei públic de qualitat amb constància i d’acord amb la legislació vigent (caldria destacar que quan un treballador no pot assistir a la feina, s’ha de pagar el substitut i, fins i tot, a vegades, buscar-se’l. Vostès s’imaginen un treballador de Seat o Roca fent aquesta pràctica?).
L’únic que he aconseguit per voler intentar que les coses es facin ben fetes és que se’m comenti que si continuo amb aquesta línia se’m despatxarà de l’empresa, ja que estic molestant a l’ajuntament i que ja paguen a una empresa per no tenir maldecaps.
Després de la reunió d’ERC amb l’ajuntament explicant el cas, l’únic que ens ha transmès l’empresa és que volem deixar la feina.
Moltes gràcies pel vostre temps i la vostra paciència. Espero que es resolgui el més ràpidament possible sense necessitat de generar més maldecaps a l’empresa, a l’ajuntament i als treballadors.
Atentament,
Pau Osuna Polaina