diumenge, 15 de juny del 2008

Sortida final de curs de "Parlar per conviure"


El passat 31 de maig ens vam aplegar unes setanta persones dels diferents grups de Parlar per conviure de Viladecans (Can Pastera, Grup Sant Jordi, Casal Albarrosa, Col·legi Sagrada Família) per celebrar el fi de curs fent una sortida cultural a la Colònia Güell, a les ruïnes romanes de Sant Boi i, per últim, Catalunya en Miniatura a Torrelles de Llobregat.
La visita a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, va ser molt interessant; declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2005, l’església o cripta de la Colònia Güell és una de les obres cabdals d’Antoni Gaudí. Hem d’agrair a la nostra guia que ens fes còmplices de la visita amb les seves preguntes i fent-nos adonar de molts detalls que no hauríem sabut veure: l’aprofitament de materials que semblaven d’enderroc, cagaferro a les columnes, els trencadissos, els ferros de les reixes dels vitralls aprofitant peces dels telers de la fàbrica, tot un conjunt de detalls que feia que quedéssim bocabadats davant de tanta intel·ligència. Per altra banda, unes quantes senyores van aprofitar per retratar-se dins la cripta, recordant una altra ocasió en què fa uns quants anys s’hi van casar.
A continuació la guia ens va acompanyar a visitar el recinte industrial de la Colònia, construït per Eusebi Güell. Els Güell van construir tot al voltant de la indústria tèxtil un poble per als seus treballadors: cases amb jardinets, carrers amplis, casal d’esbarjo, església, casa del metge i un entorn envoltat de pinedes i camps de cultiu.
Cap allà les dotze del migdia ens vam dirigir a les termes romanes de Sant Boi, construïdes a finals del segle II d.C.. Al segle XVII s’hi construí al damunt mateix una masia que les va protegir fins el seu redescobriment l’any 1953, de manera que actualment són les més ben conservades de Catalunya. Després de tanta cultura se’ns havia obert la gana i ens vam dirigir cap el restaurant Escándalo, i ben cert que va ser un àpat de “escándalo”!
Ben tips i refets vam fer cap a Catalunya en Miniatura, l’última visita del dia. La passejada per aquests jardins i monuments de Catalunya va estar acompanyada per una pluja fina que no va impedir que gaudíssim d’aquest bonic indret.
El bon ambient i bon humor ens van acompanyar durant tot el dia i crec que parlo per tothom quan dic que tenim ganes de tornar-ho a repetir.
Conxita Almirall