dimarts, 11 de novembre del 2008

Casal Can Pastera



Des de feia anys que es reclamava un local per a la gent gran a l’anomenat Poblat Roca. Fins i tot l’any 1991 es va presentar a l’Ajuntament un escrit firmat per nou associacions de veïns amb el segell de cada una d’elles reivindicant el local.
Finalment, el mes de gener de 2005, l’Ajuntament va demanar als veïns del Poblat Roca si ens podíem fer càrrec de posar-lo en funcionament, i ho vam acceptar amb la condició que la Junta provisional s’hauria de formar amb membres de les associacions del barri de Ponent, o sigui Hispanitat, Can Palmer, Congrés, Can Batllori, Polígon Hospital i Moré del Castillo, i amb el compromís que en deu o com a màxim dotze mesos, es faria una assemblea general per elegir una Junta per part de tots els socis.
El dia 18 de juny va tenir lloc la inauguració, presidida per l’alcalde Jaume Montfort, i a partir d’aquell moment es van iniciar les gestions per fer activitats, que a poc a poc han anat augmentant.
Les primeres activitats van començar el mes de setembre del mateix any, amb la gimnàstica, ioga, balls de saló, ball per a la gent gran que es fa tots els dissabtes de les 17,30 a les 20 hores, i també jocs de taula, dòmino, cartes, escacs i parxís. Poc despres es van iniciar també les excursions, i actualment hi ha també dos grups de fer ganxet, pràctiques de català parlat, sessions de memòria, alfabetització, i tots els divendres un entretingut bingo de les 17 a les 19 hores. Fem dues festes populars, que són la revetlla de Sant Joan i la nit de Cap d’Any, que comença després de menjar el raïm a casa. En el mes de maig es fa l’assemblea general ordinària i dia del soci, amb un bon pica-pica. També hi ha perruqueria que va començar el 2006.
També es fan actes de convivència entre el col.legi Doctor Fleming i els socis i sòcies del Casal, amb ball entre els avis i els nens i nenes, i també xocolatades i castanyades. Està previst de continuar col.laborant i augmentar aquestes activitats.
També s’han fet xerrades-col.loqui amb els mossos d’esquadra sobre temes de prevenció i seguretat ciutadana. I també al llarg de l’any es fan diverses xerrades amb els professionals del CAP 1 de Viladecans, amb diversos temes segons les estacions. Aquest any s’ha posat la vacuna de la grip durant dos dies.
El Casal Can Pastera té actualment 612 socis. I he de dir en nom de la Junta que estem satisfets del treball que estem fent, i amb ganes de continuar-lo millorant i augmentant.
Jaume Cullerés